Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos start op zestiende positie in Grand Prix Oostenrijk

Datum nieuwsfeit: 12-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Kwalificatie: Jos teleurstellend zestiende, M Schumacher op pole

Jos start de race morgen vanaf de zestiende positie. Michael Schumacher start vanaf pole-position, vóór Juan-Pablo Montoya en Ralf Schumacher, en het team van McLaren slaat de plan totaal mis: David Coulthard en Mika Häkkinen starten allebei vanaf de vierde startrij.

De kwalificatietraining begint om 13.00 uur onder zonnige en warme omstandigheden, en het duurt maar liefst 20 minuten voordat de eerste coureur, Enrique Bernoldi, de baan opgaat. Tien minuten daarna is het tijd voor Jos eerste run. De eerste ronde van deze run is goed voor een achtste tijd, de volgende ronde na een verbetering van een halve seconde voor een negende.
Op dat moment wordt het al duidelijk dat McLaren de zaakjes niet goed voor elkaar heeft. Häkkinen komt niet verder dan de vierde tijd, Coulthard zelfs niet verder dan de achtste. Met Williams gaat het daarentegen een stuk beter. Schumacher en Montoya komen niet aan de pole-tijd van Michael Schumacher, maar strijden samen om de plekken daarachter. Uiteindelijk beslist Montoya dit duel in zijn voordeel: hij start vanaf een veelbelovende tweede positie. Jos tweede run brengt hem niet wat hij zou willen, en ook zijn derde run is niet succesvol. Ook deze laatste run bestaat uit twee vliegende ronden. De eerste ronde biedt geen verbetering, mede doordat Jos opgehouden wordt door de Prost van Jean Alesi. Aangezien Jos bij het passeren van de finish-lijn nog enkele seconden overheeft kan hij echter nog een ronde rijden. In deze ronde gaat er iets fout aan de achterkant van de auto. Wat er precies fout ging was net na de training nog niet bekend, omdat de auto nog niet in de pits terug was. Jos spint van de baan af, en Michael Schumacher kan Jos net ontwijken. Toch voorkomt de Duitser niet dat ook hij hierdoor kortstondig door het grind moet.
Uiteraard was Jos na afloop van de training teleurgesteld. Er had duidelijk meer in gezeten. Later vanmiddag hopen we een uitgebreide reactie te kunnen plaatsen, evenals de oorzaak van het probleem in de laatste ronde.

Kijk voor de exacte startposities van de race op de seizoenspagina.

12 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie