Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen tegen vervuilers in gemeente Axel

Datum nieuwsfeit: 12-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

KORTE BERICHTEN

Controle van legitimatie op afvalpark
Tijdens de openingsuren van het afvalpark aan de Nieuwendijk te Axel zal regelmatig gecontroleerd worden of aanbieders van afval zich kunnen legitimeren. Zij moeten namelijk aan kunnen tonen dat zij inwoners zijn van de gemeente Axel. Zonder legitimatie is het niet toegestaan afval op het afvalpark aan te bieden! Wij rekenen op uw begrip.

Aanbieden van huisvuil
Regelmatig wordt geconstateerd dat er naast de containers huishoudelijk afval wordt aangeboden in vuilniszakken, dozen en dergelijke verpakkingen. Dit is echter verboden: de regel is dat huisvuil enkel in containers mag worden aangeboden. Als u afval naast de container plaatst, zal dit niet door de reinigingsdienst worden meegenomen. Wie op een onjuiste manier huisvuil aanbiedt, kan hiervoor een boete van 100,00 krijgen! Iedereen is gebaat bij een schone buurt en een goed leefklimaat. Ook u kunt daar een bijdrage aan leveren door uw afval uitsluitend in de daarvoor bestemde containers aan te bieden!

Controle hondenbelasting
De gemeentelijke controleur neemt gedurende het gehele jaar in diverse wijken steekproeven om te controleren of hondeneigenaren hun huisdier(en) aangegeven hebben voor de hondenbelasting. Wanneer de controleur een hond aantreft die niet is aangegeven, treedt de gemeente handelend op, waarbij over de voorgaande jaren een aanslag opgelegd kan worden. In april 2001 verstuurt de gemeente de aanslagen hondenbelasting voor het komende jaar. Hondenbezitters die hun hond nog niet hebben aangemeld, kunnen dit alsnog doen bij de afdeling Publiekszaken in het stadhuis, Markt 1 te Axel, telefoon 0115-568300.

Verstopte straatkolken
Regelmatig komen klachten binnen van wateroverlast door verstopte straatkolken. Door de kolkenzuiger worden deze vervolgens gereinigd. In de praktijk blijkt echter dat door bewoners en aannemers tijdens bouwwerkzaamheden materialen zoals kruiwagens, speciekuipen en dergelijke worden schoongespoeld boven de straatkolken. Het gevolg hiervan is beton in de kolken, dat vaak niet te verwijderen is. Het gebeurt daarom ook regelmatig dat kolken vervangen moeten worden. Indien een dergelijke overtreding geconstateerd wordt, zullen de kosten bij de veroorzaker in rekening worden gebracht.

Gemeente gesloten
Op donderdag 24 en vrijdag 25 mei 2001 is de gehele gemeentelijke organisatie gesloten in verband met resp. Hemelvaartsdag en een collectieve verlofdag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie