Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Derde Leidse Draaiorgeldag in Hooglandse Kerk

Datum nieuwsfeit: 12-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Zaterdag 12 mei
Derde Leidse Draaiorgeldag

Op zaterdag 12 mei 2000 van 10.00 tot 17.00 uur wordt de Leidse Draaiorgeldag gehouden. Een spektakel waarbij maar liefst 20 draaiorgels in de Hooglandse kerk worden opgesteld. De dag wordt georganiseerd door de Hooglandse Kerk als opening van het nieuwe seizoen.

De draaiorgels laten beurtelings een lied horen. De liederen die worden gedraaid komen uit de oudste boeken die in het bezit zijn van draaiorgel exploitanten. Tevens wordt tezamen met het Mortier orgel van Johan Weima, opera gezongen Als klap op de vuurpijl zal het beroemde orgel van de Hooglandse Kerk meespelen met de draaiorgels.

De draaiorgeldag is een zeer bijzondere gebeurtenis. Geen stad in Nederland bezit nog zoveel draaiorgelexploitanten als Leiden. Zelfs Amsterdam heeft het nakijken. Dat deze Leidse pierementen zich op zaterdag 12 mei 2001 in de Hooglandse Kerk verzamelen is uniek te noemen. In het verleden is veel van dit cultureel erfgoed verdwenen naar de Verenigde Staten en Japan. Tijdens deze draaiorgeldag worden deze schatten gepresenteerd. Een bezoek aan de draaiorgeldag is uitstekend te combineren met een stadswandeling door Leiden.

Belangrijk: De derde Leidse Draaiorgeldag is gratis toegankelijk!

Meer informatie bij Leiden Promotie VVV, 0900.22.22.333 (99 cpm) en op internet: www.leiden.nl

Voor de pers:
Wij stellen het zeer op prijs indien u aandacht wilt besteden in uw medium aan deze bijzondere gebeurtenis. Voor meer informatie, fotomateriaal etc. kunt u contact opnemen met Frank van Leeuwen 071-5665607

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie