Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling Kunstprijs in raadzaal Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 12-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Tentoonstelling Gemeentelijke Kunstprijs in raadzaal

Er is dit jaar veel belangstelling voor de Gemeentelijke Kunstprijs. Het aantal ingezonden kunstwerken behaalde zelfs een record. De 55 deelnemers hebben maar liefst 324 werken ingezonden. De jury heeft hieruit 77 kunstwerken geselecteerd. Bovendien maken er enkele werken van leerlingen van het voortgezet onderwijs deel uit van de jury-selectie.

De geselecteerde kunstwerken worden tentoongesteld in de raadzaal van het gemeentehuis op zaterdag 12 mei en zondag 13 mei aanstaande van 11.00 - 16.00 uur. De toegang is gratis en de expositieruimte is bereikbaar via de toren aan de Roosendaalseweg.

De Kunstprijs besteedt jaarlijks aandacht aan een andere discipline binnen de beeldende amateurkunst. Dit jaar staat de tweedimensionale vormgeving centraal. Hieronder wordt onder andere verstaan: schilderen, tekenen, aquarelleren.

Op zondag 13 mei reikt wethouder B. van der Heyden van Cultuur om 16.15 uur de Gemeentelijke Kunstprijs 2001 uit voor het winnende kunstwerk volgens de jury. Ook de bezoekers van de tentoonstelling kunnen aangeven welk werk zij het meest waarderen. Dit wordt beloond met de publieksprijs. Het beste ingezonden kunstwerk van de leerlingen van het voortgezet onderwijs, krijgt de aanmoedigingsprijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie