Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Defensie presenteert zich bij opening stadspark

Datum nieuwsfeit: 12-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Defensie presenteert zich bij opening stadspark

11-05-2001

Diverse onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht presenteren zich morgen (12 mei) tijdens de opening van het nieuwe Stadspark Kijk-in-de-Pot in Bergen op Zoom. De opening van het park, dat een rijke militaire historie heeft, wordt verricht door de Bevelhebber der Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Van Baal. Tijdens de opening van het Stadspark wordt de Bevelhebber bijgestaan door de Gele Rijders. Aansluitend op de openingsceremonie geeft de Johan Willem Frisokapel een concert. Daarna geven de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Marine verschillende demonstraties. De Koninklijke Luchtmacht is aanwezig met een presentatiestand.

Bij de spectaculaire opening om 14.00 uur maken een aantal militairen een sprong uit een helikopter en brengen het ontstekingsmechanisme van een kanon van de Gele Rijders naar de Bevelhebber. Samen met burgermeester Van der Velden geeft luitenant-generaal Van Baal een aantal kanonslagen af waarmee zij het park officieel openen. De opening van het Stadspark is het eerste publieke optreden van luitenant-generaal Van Baal sinds de bevelsoverdracht op 6 april van dit jaar.

Tijdens het evenement maakt het Korps Commandotroepen samen met de marine een parasprong vanuit een Lynxhelikopter. De marine is aanwezig met een klimwand en een brugsimulator. Daarnaast vinden er demonstraties plaats met diverse voertuigen en wordt het materieel tentoongesteld.

Het gebied Kijk-in-de-Pot in Bergen op Zoom heeft een veelbewogen militaire geschiedenis. Sinds 1606 werd het gebied gebruikt voor stadsverdediging en door de jaren heen is het terrein regelmatig gemoderniseerd. Kijk-in-de-Pot bleef echter zijn militaire bestemming behouden. In 1978 werd het gebied gemeentegrond en werd het met name gebruikt voor sportactiviteiten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie