Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tafeltenniscoach Gerard Bakker krijgt lintje

Datum nieuwsfeit: 12-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Tafeltenniscoach Gerard Bakker benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Gerard Bakker is door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Van jongs af aan heeft Bakker activiteiten ontplooid in de sport en met name voor het tafeltennis. Al vroeg werd hij lid van Docos, zowel van de voetbal- als van de tafeltennisafdeling. In 1960 stapte hij wat tafeltennis betreft over naar Scylla. Aldaar wist hij de nationale top te bereiken., het team werd landskampioen, hijzelf bereikte de tweede plaats in het individuele klassement.
In 1970 werd Bakker trainer-coach bij Avanti, Hazerswoude-Rijndijk. Aldaar trainde hij Bettine Vriesekoop en wist grote successen te behalen.
In 1991 startte Bakker als trainer van Scylla. Daarbij was hij weer zeer succesvol. Met een nieuwe generatie jonge spelers heeft hij diverse nationale kampioenschappen behaald: jeugdteams 1997 en1998, alsmede individuele jeugdkampioenen als Bader Lfatmi en Simon Goessen. Het eerste team van Scylla promoveerde van de tweede naar de eredivisie.
Bakker is voor Scylla van groot belang geweest. In 1991 was de club er slecht aan toe; er was nauwelijks nog sprake van een bestuur en de financiële problemen waren groot. Bakker heeft de wederopbouw met grote inzet en voortvarendheid opgepakt. Hij heeft een groot aantal jongeren voort de tafeltennissport weten te motiveren. Hij heeft een positieve invloed op de jongeren, die een heilig ontzag voor zijn kunde hebben en zijn sociale instelling zeer waarderen. De club is inmiddels door alle problemen heen en kent thans zelfs een ledenstop. Een aantal jongens dat in de landelijke competitie speelt, geeft nu onder toezicht van Gerard Bakker trainingen aan jeugdleden. Burgemeester Postma zal de onderscheiding uitreiken op zaterdag 12 mei a.s. om 16.00 uur in het clubgebouw van Scylla, Brahmslaan 80. Aldaar wordt een receptie gehouden ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Scylla, alwaar vele prominenten uit de landelijke en plaatselijke tafeltenniswereld aanwezig zullen zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie