Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier bekers voor Braspenning Racing bij Supercar Challenge

Datum nieuwsfeit: 13-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Vier bekers voor Braspenning Racing

Assen/Amsterdam, 13 mei 2001. Braspenning Racing heeft tijdens de vierde race van de Dutch Supercar Challenge vier podiumplaatsen behaald, waaronder een overwinning. In de eerste drie races stelde het succesvolle raceteam al veertien podiumplekken veilig. De race van de Dutch Supercar Challenge op het zomerse TT Circuit Assen duurde 65 minuten, de hoge buitentemperaturen en de hitte in de cockpit zorgden ervoor dat mens en machine het niet makkelijk hadden. Na een 'tussenstop' op Circuit Park Zandvoort was de Dutch Supercar Challenge weer terug op het TT Circuit Assen, waar de spectaculaire raceserie op 25 maart het autosportseizoen opende. Ook dit keer vormde de Dutch Supercar Challenge het hoofdprogramma van het raceweekeinde. Traditioneel was Braspenning Racing weer het grootste team met dit keer 13 auto's.

Gedurende de tijdtraining op zaterdag waren de rijders van Braspenning Racing al in de voorste gelederen te vinden. Hans Ambaum reed de allersnelste tijd van het 44 auto's tellende veld met zijn Marcos Mantis. In de klasse Sport I verdeelden de Braspenning-coureurs Arthur Janssen, Arjen Vels en Alex Schoep de eerste drie plaatsen. Nol Köhler en Casper Kamp waren de snelsten in de klasse Supersport.

De race op zondag werd drie kwartier lang geleid door Hans Ambaum. De succesvolle coureur van Braspenning Racing moest in de slotfase echter zijn meerdere erkennen in autosportcoryfee Cor Euser. "Vervolgens heb ik mijn tweede plaats geconsolideerd. Ik had een grote voorsprong op de rijders achter mij, zodat ik in de slotfase mijn auto en banden heb gespaard", vertelde de tevreden Ambaum na de race.

In de klasse Sport I waren de coureurs van Braspenning Racing continu in de voorste gelederen te vinden. De zege ging naar Arjen Vels (BMW Compact 2,8), die twee weken geleden ook al op Circuit Park Zandvoort zegevierde. Vels redde de 65 minuten durende race nipt op één tank benzine; in de uitloopronde na de finish viel hij stil!

De tweede plaats was voor Alex Schoep (BMW Compact 2,8), gevolgd door regerend kampioen en tevens huidige aanvoerder in het tussenklassement Arthur Janssen.

De overallzege in de race van de Dutch Supercar Challenge was voor de equipe Peter van der Kolk/Cor Euser en hun Marcos Mantis. Braspenning Racing wordt onder andere gesteund door Auto Trader, Drukkerij de Zon, Fri-Jo Lichtreclame, Dunlop en Puccini Amersfoort.

Volgende race: 24 juni, Circuit Park Zandvoort.

Voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie