Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.40 uur

Datum nieuwsfeit: 13-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.40 uur
Snelheidscontroles

BILTHOVEN Op de N234 vond zaterdagmorgen tussen tien en twaalf uur een snelheidscontrole plaats. In totaal passeerden 950 voertuigen de radarcontrole waarvan er 54 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km. De toegestane snelheid is 80 km per uur.

GROENEKAN Zaterdagmiddag vond tussen twee en vier uur een snelheidscontrole plaats op de Koningin Wilhelminaweg. De toegestane snelheid is hier 50 km. In totaal passeerden 683 voertuigen de controle waarvan er 96 te snel reden. De snelste reed 81 km per uur.

Botsing tussen fietsers

BILTHOVEN Door vermoedelijk de felle zon en het slechte zicht, zagen twee elkaar tegemoet komende fietsers elkaar zaterdagmiddag rond drie uur op de Julianalaan net voorbij de kruising met de Sperwerlaan over het hoofd waardoor ze frontaal tegen elkaar botsten. De fietsers, een 50-jarige vrouw uit Bilthoven en een 43-jarige man uit Den Dolder, zijn per ambulance overgebracht naar het UMC.

Oorlogsgranaat onschadelijk gemaakt

BILTHOVEN Bij het werken in zijn tuin had een bewoner (leeftijd onbekend) van de Julius Rontgenlaan zaterdagmiddag rond vier uur plotseling een oude oorlogsgranaat op zijn schop. Hij waarschuwde de politie die met de NS regelde dat de vlakbij langsrijdende treinen in verband met trillingen tijdelijk hun snelheid verminderden. Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) heeft de granaat vervolgens op een veilige plek onschadelijk gemaakt.

Getuigen gewapende overval gezocht

ZEIST Zaterdagmiddag omstreeks sluitingstijd hebben twee mannen een overval gepleegd op een kledingwinkel aan de Slotlaan. Zij dwongen winkelpersoneel het in de winkel aanwezige geld uit de kassa en de kluis af te geven onder bedreiging van een vuurwapen waarna zij de winkel verlieten.

De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben over de overval. Het signalement van de overvallers is: een man met een breed postuur, licht getinte huidskleur, leeftijd tussen 20 en 25, bol gezicht, ongeveer 1.90 m lang. Geheel zwart gekleed. De andere overvaller is ongeveer 20/21 jaar oud, licht haar (blond), ongeveer
1.80 m, normaal postuur, geheel in het zwart gekleed.

De recherche van het district Binnensticht vraagt getuigen die informatie hebben te bellen naar het politiebureau in Zeist, telefoon 0900-8844.

Winkeldief aangehouden
BILTHOVEN Personeel van een supermarkt aan de Sperwerlaan betrapte vrijdagavond rond half zeven een winkeldief die voor enkele tientjes trachtte te stelen. Bij haar aanhouding door het personeel begon de verdachte te vechten maar toen de politie arriveerde staakte zij haar vluchtpogingen. De verdachte, een 36-jarige vrouw uit Utrecht, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Straatroof
ZEIST Een 22-jarige man uit Utrecht liep zondagmorgen rond half drie op de Slotlaan toen hij plotseling door twee onbekende mannen geslagen werd, op de grond viel en van zijn mobiele telefoon werd beroofd. Toen hij omhoog kwam zag hij twee mannen op een scooter weg rijden. De politie onderzoekt de straatroof en is op zoek naar getuigen. Het gaat om twee mannen met donker krullend haar, rijdend op een paarse of rode scooter. Voor informatie kan worden gebeld met het politiebureau in Zeist, telefoon 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie