Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Frieslan van 12 t/m 13/5 (13.00 uur)

Datum nieuwsfeit: 13-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 13-05-2001

Politieberichten van 12/5 (13.00 uur ) t/m 13/5 (13.00 uur)

Oudemirdum: inbraak auto`s
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een zevental auto`s, die geparkeerd stonden op de Bugel (2), Lege Leane(3), Flechtreed en de Grintfisker. Van één auto stond het portier open, terwijl van de anderen auto`s een ruit werd vernield. Uit de auto`s werd geluidsapparatuur weggenomen. De eigenaars hebben aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in het kantoor van een recyclingbedrijf aan de Marshallweg. Via verbreking kwam men het pand binnen. Uit het kantoor werd een kluis meegenomen, met daarin een paar honderd gulden. Een medewerker van het bedrijf, een 33-jarige inwoner van Dokkum, heeft aangifte gedaan.

Drachten: aanrijding licht gewonde
Zaterdag omstreeks 14.50 uur stak een fietser, een 30-jarige inwoner van Drachten, plotseling vlak voor een personenauto de rijbaan van de Drift over. De bestuurder van deze personenauto, een 21-jarige inwoner van Frieschepalen, kon de fietser niet meer ontwijken. De fietser werd aangereden en kwam op het wegdek terecht. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten en kon na behandeling weer naar huis.

Bolsward: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 20.15 uur vond op de kruising Dijkstraat Stoombootkade een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bestuurder van de personenauto, een 18-jarige inwoner van Bolsward, wilde vanaf de Dijkstraat linksaf de Stoombootkade oprijden en verleende daarbij geen vrije doorgang aan een bromfiets, die bestuurd werd door een 16-jarige inwoner van Dedgum, die uit tegenovergestelde richting deze kruising naderde. De bromfietsbestuurder werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Lemmer: onenigheid over aanrijding
Zaterdag omstreeks 16.45 uur kwam er een melding binnen dat op de Visserburen een aanrijding had plaatsgevonden tussen een personenauto en een groepje fietsers, die een tocht rond het IJsselmeer maakten. Over de toedracht van de aanrijding lopen de meningen van de bestuurder en het groepje fietsers sterk uiteen. Een fietser, een 44-jarige inwoner van Emmeloord, zegt dat hij geraakt werd door de personenauto, die bestuurd werd door een 21-jarige inwoner van Rutten. De bestuurder van de auto ontkent, dat hij de fietser geraakt heeft. De fietser die in een groepje reed, viel naar recht en nam in zijn val een man, een 48-jarige inwoner van Emmeloord, die naast hem fietste, mee. Beiden kwamen op het wegdek terecht, doch liepen geen noemenswaardige verwondingen op. De autobestuurder parkeerde zijn auto is verderop en werd toen belaagd door de groep fietsers. Volgens de bestuurder werd hij ook geslagen en geschopt. Door omstanders kon hij worden ontzet. De man overweegt om aangifte te doen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden. Met name wordt de bestuurder of bestuurster van een witte personenauto, die de desbetreffende autobestuurder voorrang heeft gegeven op de Visserburen, gevraagd zich te melden

Leeuwarden: inbraak woning
Zaterdag tussen 05.00 en 14.30 uur werd ingebroken in een woning aan de 8e Vegelindwarsstraat. De voordeur werd geforceerd. Uit de woning werden een tv, een videorecorder en ongeveer 100 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Gorredijk: aanrijding met drank
Zaterdag omstreeks 17.35 uur vond op de Badweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motor. De bestuurder van een personenauto, een 36-jarige inwoner van Wolvega, wilde op de Badweg afslaan en verleende daarbij geen vrije doorgang aan een motor, die uit tegenovergestelde richting naderde. De motorrijder, een 54-jarige inwoner van Drachten, botste tegen de auto aan. De motorrijder raakte niet gewond. De bestuurder van de auto had gedronken. Aan het bureau blies de man 290 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Drachten: winkeldiefstal
Zaterdag omstreeks 18.15 uur werd bij een supermarkt aan het Kiryat Onoplein een 15-jarige inwoner van Drachten op heterdaad betrapt toe hij een fles Martini wegnam. De jongen werd door het beveiligingspersoneel aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de jongen zich en gaf hij de beveiligingsmedewerker een klap in het gezicht. De jongen werd overgebracht naar het bureau. De beveiligingsmedewerker, een 31-jarige inwoner van Zwolle, heeft aangifte gedaan. Tegen de jongen is proces-verbaal op gemaakt en nadat hij was gehoord, werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: drugs aangetroffen
Zaterdag omstreeks 19.10 uur werd op het Kalverdijkje een personenauto aangetroffen met daarin drie personen. Deze personen, een 19-jarige inwoner van Sumar, een 28-jarige inwoner van Burgum en een 21-jarige inwoonster van Burgum werden aangehouden in verband met het voorhanden hebben van drugs. In de auto werd in totaal 6 gram cocaïne aangetroffen. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De cocaïne is in beslag genomen.

Tzummarum: aanrijding
Zaterdag omstreeks 20.05 uur reed een bestuurder van een personenauto met hoge snelheid over de Buorren, komende uit de richting Minnertsga. Hij reed tegen een op het trottoir staand paaltje en bij de daarop volgende stuurcorrectie reed hij tegen twee rechts van de weg geparkeerde auto`s aan. Het gevolg hiervan was dat alle auto`s waarschijnlijk total loss zijn. Na de aanrijding ging de bestuurder er te voet vandoor. De naam van de bestuurder is bekend. Hij moet nog worden gehoord.

Gorredijk: brand auto
Zaterdag omstreeks 20.00 uur reed een bestuurder van een personenauto, een 28-jarige inwoner van Heerenveen, weg vanaf een parkeerterrein aan de Badweg. Bij het wegrijden vatte de motor plotseling vlam. Het vuur werd door de brandweer geblust. De auto werd weggesleept.

Leeuwarden; mishandeling
Zaterdag omstreeks 21.00 uur fietsten een aantal jongeren over de Achlumerstraat. Ter hoogte van het wijkgebouw `De Toekomst` werd plotseling een pons in de richting van de fietsende jongens gegooid. Een 13-jarige jongen uit Leeuwarden zei hier iets van en werd toen bij zijn keel vastgepakt door een 44-jarige inwoner van Leeuwarden. Deze man drukte de keel van de jongen dicht, die het daardoor benauwd kreeg. De jongen waarschuwde zijn vader en deze heeft daarop aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en de verdachte moet nog worden gehoord.

Friesland: onder invloed
Wolvega: Zaterdag omstreeks 23.55 uur werd Om den Noord een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Oudehorne, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 600 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte gaf te kennen dat hij een contra-expertise wilde en vandaar dat van de verdachte (op zijn kosten) een bloedproef werd afgenomen. De uitslag van deze bloedproef is pas over ongeveer 14 dagen bekend.

Makkinga: Zondag omstreeks 00.10 uur reed een bestuurder van een personenauto over de Bercoperweg. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Jubbega, zat aan de radio te prutsen en lette daarbij niet op de weg. Het gevolg hiervan was, dat hij tegen een langs de weg geparkeerde auto botste. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 770 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Joure: Zondag omstreeks 01.45 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Zeist, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Ureterp: Zondag omstreeks 02.05 uur werd op de Weibuorren een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Veenwouden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 320 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Drachten: Zondag omstreeks 02.50 uur werd op de Berglaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Delfzijl, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 475 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Sneek: Zondag omstreeks 03.40 uur werd op de Singel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 40-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Hij werd overgebracht naar het bureau en aldaar blies hij 865 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Gorredijk: Zondag omstreeks 03.50 uur werd op de Nieuwstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Gorredijk, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 330 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Harlingen: Zondag omstreeks 05.00 uur werd op de Zuidoostersingel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 18-jarige inwoner van Wons, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de jongeman 495 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Gorredijk: Zondag omstreeks 04.50 uur werd op de Nijewei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Gorredijk, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 280 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Drachten: Zondag omstreeks 04.55 uur werd op de Burgemeester Wuiteweg een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 25-jarige inwoonster van Surhuisterveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 385 ugl. Zij kreeg een rijverbod voor 3 uur

Sneek: belediging
Zondag omstreeks 00.50 uur waren agenten op de Gedempte Pol bezig met het uitschrijven van een bekeuring voor een bestuurder van een personenauto, die zijn voertuig foutief had geparkeerd. Een voorbijganger, een 50-jarige inwoner van Sneek, kwam op de agenten af en vroeg of ze niks beter te doen hadden. De man was dronken. De man werd gesommeerd door te lopen. De man bleef echter staan en schold de agenten uit en beledigde hen. Ook probeerde hij de agenten te slaan. De man werd daarop aangehouden en werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal op gemaakt.

Leeuwarden: traangas
Zondag omstreeks 02.00 uur werd op het Ruiterskwartier een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De jongeman was in het bezit van een busje traangas. De jongeman werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het busje traangas is in beslag genomen. Na verhoor werd de jongeman weer in vrijheid gesteld.

IJlst: overlast
Zondag tussen 01.40 en 02.15 uur werden vernielingen gepleegd bij de `oude` fabriek van Nooitgedacht. Bij de fabriek waren alle houten afdichtingen losgetrokken en op de rijbaan gegooid. Een groep jongeren, ongeveer 25 man, had niets gezien en had niets gedaan. De groep gemaand te vertrekken, waaraan schoorvoetend werd voldaan. Gezien de ervaringen uit het verleden, de groep in de gaten gehouden en even later zagen de agenten dat een aantal van hen liepen op het dak van een supermarkt. Twee jongeren, een 17-jarige inwoner van IJlst en een 16-jarige inwoner van Sneek konden worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het bureau en kregen een bekeuring voor baldadigheid. Daarna zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Terschelling: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 01.25 uur vond op de Oosterburen te Midsland een eenzijdig ongeval. In een bocht van de weg raakte de bestuurster van een personenauto de macht over het stuur kwijt en kwam vervolgens in een sloot naast de weg tot stilstand. De bestuurster, een 26-jarige inwoonster van Landerum, raakte gewond en werd o.a. een ribfractuur en een beenwond overgebracht naar het MCL-Zuid. Het slachtoffer werd door de brandweer uit de auto gehaald.

Berlikum: XTC-pillen
Zondag omstreeks 02.00 uur werden door het personeel van een discotheek aan het Hemmemaplein, twee jongens, te weten een 17-jarige inwoner van Franeker en een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor het in bezit hebben van XTC-pillen. Bij de inwoner van Franeker werden 26 pillen aangetroffen, terwijl de inwoner van Leeuwarden 25 pillen bij zich had. De pillen werden in beslag genomen. De jongens werden overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: snelheid
Zaterdag tussen 20.00 en 20.30 uur werd op de Groningerstraatweg ter hoogte van de kruising met de Anne Vondelingweg met de lasergun gecontroleerd op snelheid. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. In totaal werden 30 automobilisten gecontroleerd. 5 daarvan reden te hard. De snelste, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, reed met 122 kilometer per uur over deze kruising. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Sneek: mishandeling
Zondag omstreeks 03.20 uur werd een 20-jarige inwoner van Sneek aangehouden ter zake mishandeling. Op de Nauwe Noorderhorne had de verdachte een tweetal jongens, een 21-jarige inwoner van Hindeloopen en een 20-jarige inwoner van Leeuwarden, geslagen en de Leeuwarder kreeg ook nog een kopstoot in zijn gelaat. De verdachte was kwaad omdat hij een horecagelegenheid niet in mocht. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Hij werd ingesloten en is na het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie