Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Frieslan van 12 t/m 13/5 (13.00 uur)

Datum nieuwsfeit: 13-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 13-05-2001

Politieberichten van 12/5 (13.00 uur ) t/m 13/5 (13.00 uur)

Oudemirdum: inbraak auto`s
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een zevental auto`s, die geparkeerd stonden op de Bugel (2), Lege Leane(3), Flechtreed en de Grintfisker. Van één auto stond het portier open, terwijl van de anderen auto`s een ruit werd vernield. Uit de auto`s werd geluidsapparatuur weggenomen. De eigenaars hebben aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in het kantoor van een recyclingbedrijf aan de Marshallweg. Via verbreking kwam men het pand binnen. Uit het kantoor werd een kluis meegenomen, met daarin een paar honderd gulden. Een medewerker van het bedrijf, een 33-jarige inwoner van Dokkum, heeft aangifte gedaan.

Drachten: aanrijding licht gewonde
Zaterdag omstreeks 14.50 uur stak een fietser, een 30-jarige inwoner van Drachten, plotseling vlak voor een personenauto de rijbaan van de Drift over. De bestuurder van deze personenauto, een 21-jarige inwoner van Frieschepalen, kon de fietser niet meer ontwijken. De fietser werd aangereden en kwam op het wegdek terecht. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten en kon na behandeling weer naar huis.

Bolsward: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 20.15 uur vond op de kruising Dijkstraat Stoombootkade een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bestuurder van de personenauto, een 18-jarige inwoner van Bolsward, wilde vanaf de Dijkstraat linksaf de Stoombootkade oprijden en verleende daarbij geen vrije doorgang aan een bromfiets, die bestuurd werd door een 16-jarige inwoner van Dedgum, die uit tegenovergestelde richting deze kruising naderde. De bromfietsbestuurder werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Lemmer: onenigheid over aanrijding
Zaterdag omstreeks 16.45 uur kwam er een melding binnen dat op de Visserburen een aanrijding had plaatsgevonden tussen een personenauto en een groepje fietsers, die een tocht rond het IJsselmeer maakten. Over de toedracht van de aanrijding lopen de meningen van de bestuurder en het groepje fietsers sterk uiteen. Een fietser, een 44-jarige inwoner van Emmeloord, zegt dat hij geraakt werd door de personenauto, die bestuurd werd door een 21-jarige inwoner van Rutten. De bestuurder van de auto ontkent, dat hij de fietser geraakt heeft. De fietser die in een groepje reed, viel naar recht en nam in zijn val een man, een 48-jarige inwoner van Emmeloord, die naast hem fietste, mee. Beiden kwamen op het wegdek terecht, doch liepen geen noemenswaardige verwondingen op. De autobestuurder parkeerde zijn auto is verderop en werd toen belaagd door de groep fietsers. Volgens de bestuurder werd hij ook geslagen en geschopt. Door omstanders kon hij worden ontzet. De man overweegt om aangifte te doen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden. Met name wordt de bestuurder of bestuurster van een witte personenauto, die de desbetreffende autobestuurder voorrang heeft gegeven op de Visserburen, gevraagd zich te melden

Leeuwarden: inbraak woning
Zaterdag tussen 05.00 en 14.30 uur werd ingebroken in een woning aan de 8e Vegelindwarsstraat. De voordeur werd geforceerd. Uit de woning werden een tv, een videorecorder en ongeveer 100 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Gorredijk: aanrijding met drank
Zaterdag omstreeks 17.35 uur vond op de Badweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motor. De bestuurder van een personenauto, een 36-jarige inwoner van Wolvega, wilde op de Badweg afslaan en verleende daarbij geen vrije doorgang aan een motor, die uit tegenovergestelde richting naderde. De motorrijder, een 54-jarige inwoner van Drachten, botste tegen de auto aan. De motorrijder raakte niet gewond. De bestuurder van de auto had gedronken. Aan het bureau blies de man 290 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Drachten: winkeldiefstal
Zaterdag omstreeks 18.15 uur werd bij een supermarkt aan het Kiryat Onoplein een 15-jarige inwoner van Drachten op heterdaad betrapt toe hij een fles Martini wegnam. De jongen werd door het beveiligingspersoneel aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de jongen zich en gaf hij de beveiligingsmedewerker een klap in het gezicht. De jongen werd overgebracht naar het bureau. De beveiligingsmedewerker, een 31-jarige inwoner van Zwolle, heeft aangifte gedaan. Tegen de jongen is proces-verbaal op gemaakt en nadat hij was gehoord, werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: drugs aangetroffen
Zaterdag omstreeks 19.10 uur werd op het Kalverdijkje een personenauto aangetroffen met daarin drie personen. Deze personen, een 19-jarige inwoner van Sumar, een 28-jarige inwoner van Burgum en een 21-jarige inwoonster van Burgum werden aangehouden in verband met het voorhanden hebben van drugs. In de auto werd in totaal 6 gram cocaïne aangetroffen. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De cocaïne is in beslag genomen.

Tzummarum: aanrijding
Zaterdag omstreeks 20.05 uur reed een bestuurder van een personenauto met hoge snelheid over de Buorren, komende uit de richting Minnertsga. Hij reed tegen een op het trottoir staand paaltje en bij de daarop volgende stuurcorrectie reed hij tegen twee rechts van de weg geparkeerde auto`s aan. Het gevolg hiervan was dat alle auto`s waarschijnlijk total loss zijn. Na de aanrijding ging de bestuurder er te voet vandoor. De naam van de bestuurder is bekend. Hij moet nog worden gehoord.

Gorredijk: brand auto
Zaterdag omstreeks 20.00 uur reed een bestuurder van een personenauto, een 28-jarige inwoner van Heerenveen, weg vanaf een parkeerterrein aan de Badweg. Bij het wegrijden vatte de motor plotseling vlam. Het vuur werd door de brandweer geblust. De auto werd weggesleept.

Leeuwarden; mishandeling
Zaterdag omstreeks 21.00 uur fietsten een aantal jongeren over de Achlumerstraat. Ter hoogte van het wijkgebouw `De Toekomst` werd plotseling een pons in de richting van de fietsende jongens gegooid. Een 13-jarige jongen uit Leeuwarden zei hier iets van en werd toen bij zijn keel vastgepakt door een 44-jarige inwoner van Leeuwarden. Deze man drukte de keel van de jongen dicht, die het daardoor benauwd kreeg. De jongen waarschuwde zijn vader en deze heeft daarop aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en de verdachte moet nog worden gehoord.

Friesland: onder invloed
Wolvega: Zaterdag omstreeks 23.55 uur werd Om den Noord een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Oudehorne, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 600 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte gaf te kennen dat hij een contra-expertise wilde en vandaar dat van de verdachte (op zijn kosten) een bloedproef werd afgenomen. De uitslag van deze bloedproef is pas over ongeveer 14 dagen bekend.

Makkinga: Zondag omstreeks 00.10 uur reed een bestuurder van een personenauto over de Bercoperweg. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Jubbega, zat aan de radio te prutsen en lette daarbij niet op de weg. Het gevolg hiervan was, dat hij tegen een langs de weg geparkeerde auto botste. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 770 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Joure: Zondag omstreeks 01.45 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Zeist, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Ureterp: Zondag omstreeks 02.05 uur werd op de Weibuorren een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Veenwouden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 320 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Drachten: Zondag omstreeks 02.50 uur werd op de Berglaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Delfzijl, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 475 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Sneek: Zondag omstreeks 03.40 uur werd op de Singel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 40-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Hij werd overgebracht naar het bureau en aldaar blies hij 865 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Gorredijk: Zondag omstreeks 03.50 uur werd op de Nieuwstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Gorredijk, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 330 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Harlingen: Zondag omstreeks 05.00 uur werd op de Zuidoostersingel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 18-jarige inwoner van Wons, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de jongeman 495 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Gorredijk: Zondag omstreeks 04.50 uur werd op de Nijewei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Gorredijk, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 280 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Drachten: Zondag omstreeks 04.55 uur werd op de Burgemeester Wuiteweg een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 25-jarige inwoonster van Surhuisterveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 385 ugl. Zij kreeg een rijverbod voor 3 uur

Sneek: belediging
Zondag omstreeks 00.50 uur waren agenten op de Gedempte Pol bezig met het uitschrijven van een bekeuring voor een bestuurder van een personenauto, die zijn voertuig foutief had geparkeerd. Een voorbijganger, een 50-jarige inwoner van Sneek, kwam op de agenten af en vroeg of ze niks beter te doen hadden. De man was dronken. De man werd gesommeerd door te lopen. De man bleef echter staan en schold de agenten uit en beledigde hen. Ook probeerde hij de agenten te slaan. De man werd daarop aangehouden en werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal op gemaakt.

Leeuwarden: traangas
Zondag omstreeks 02.00 uur werd op het Ruiterskwartier een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De jongeman was in het bezit van een busje traangas. De jongeman werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het busje traangas is in beslag genomen. Na verhoor werd de jongeman weer in vrijheid gesteld.

IJlst: overlast
Zondag tussen 01.40 en 02.15 uur werden vernielingen gepleegd bij de `oude` fabriek van Nooitgedacht. Bij de fabriek waren alle houten afdichtingen losgetrokken en op de rijbaan gegooid. Een groep jongeren, ongeveer 25 man, had niets gezien en had niets gedaan. De groep gemaand te vertrekken, waaraan schoorvoetend werd voldaan. Gezien de ervaringen uit het verleden, de groep in de gaten gehouden en even later zagen de agenten dat een aantal van hen liepen op het dak van een supermarkt. Twee jongeren, een 17-jarige inwoner van IJlst en een 16-jarige inwoner van Sneek konden worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het bureau en kregen een bekeuring voor baldadigheid. Daarna zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Terschelling: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 01.25 uur vond op de Oosterburen te Midsland een eenzijdig ongeval. In een bocht van de weg raakte de bestuurster van een personenauto de macht over het stuur kwijt en kwam vervolgens in een sloot naast de weg tot stilstand. De bestuurster, een 26-jarige inwoonster van Landerum, raakte gewond en werd o.a. een ribfractuur en een beenwond overgebracht naar het MCL-Zuid. Het slachtoffer werd door de brandweer uit de auto gehaald.

Berlikum: XTC-pillen
Zondag omstreeks 02.00 uur werden door het personeel van een discotheek aan het Hemmemaplein, twee jongens, te weten een 17-jarige inwoner van Franeker en een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor het in bezit hebben van XTC-pillen. Bij de inwoner van Franeker werden 26 pillen aangetroffen, terwijl de inwoner van Leeuwarden 25 pillen bij zich had. De pillen werden in beslag genomen. De jongens werden overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: snelheid
Zaterdag tussen 20.00 en 20.30 uur werd op de Groningerstraatweg ter hoogte van de kruising met de Anne Vondelingweg met de lasergun gecontroleerd op snelheid. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. In totaal werden 30 automobilisten gecontroleerd. 5 daarvan reden te hard. De snelste, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, reed met 122 kilometer per uur over deze kruising. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Sneek: mishandeling
Zondag omstreeks 03.20 uur werd een 20-jarige inwoner van Sneek aangehouden ter zake mishandeling. Op de Nauwe Noorderhorne had de verdachte een tweetal jongens, een 21-jarige inwoner van Hindeloopen en een 20-jarige inwoner van Leeuwarden, geslagen en de Leeuwarder kreeg ook nog een kopstoot in zijn gelaat. De verdachte was kwaad omdat hij een horecagelegenheid niet in mocht. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Hij werd ingesloten en is na het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...