Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 13.00 uur

Datum nieuwsfeit: 13-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 13.00 uur
Dodelijk ongeval

MONTFOORT Bij een ongeluk op de M.A. Reinaldaweg ter hoogte van Blokland zijn twee mensen om het leven gekomen. Er vielen twee gewonden.

Rond acht uur zaterdagavond reed een 45-jarige inwoonster van Nieuwpoort op de Reinaldaweg, komende uit de richting Benschop. Ter hoogte van Blokland verminderde zij snelheid om rechts af te slaan. Een 80-jarige plaatsgenoot reed achter haar en haalde haar in, maar had vermoedelijk niet in de gaten dat uit tegengestelde richting een motorrijder naderde.

De motor botste frontaal tegen de auto, waardoor de motorrijder, een 22-jarige man uit IJsselstein, en zijn passagier, een 23-jarige plaatsgenoot, werden gelanceerd. De bestuurder was op slag dood. Zijn passagier is met beenletsel naar het Antonius-ziekenhuis gebracht.

De auto van de 80-jarige kwam in de sloot tot stilstand. Getuigen van het ongeluk probeerden direct de twee inzittenden te bevrijden. De bestuurder van de auto overleefde het ongeluk niet. Zijn vrouw, eveneens 80 jaar, is met onbekend letsel naar het UMC gebracht.

De brandweer haalde de auto uit de sloot. Tevens is de traumahelikopter ter plaatse geweest. De regionale verkeersdienst onderzoekt de precieze toedracht van het ongeluk.

Motorrijder zwaar gewond

MAARSSEN Op de Zuilense Ring bij Maarssen verloor een motorrijder zaterdagavond rond acht uur de macht over het stuur waarbij hij ten val kwam en zwaar gewond raakte.

Het slachtoffer, een 34-jarige man uit Utrecht, reed met hoge snelheid de middenberm in en vloog met zijn motor over de heg waar hij tot stilstand kwam. Omdat de man geen beschermende motorkleding droeg, raakte hij zwaar gewond en moest hij per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

De politie adviseert motorrijders en hun passagiers met klem ook bij mooi zomerweer zoals de laatste dagen goede beschermende motorkleding te dragen.

Ongeval met quad

BREUKELEN Een 20-jarige man uit Westbroek is zaterdagavond rond half elf met zijn quad (een vierwielige motor) tegen een paaltje aangereden op de Schepersweg. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeluk kon ontstaan is onduidelijk. De man verloor vermoedelijk de macht over het stuur en is van de quad gevallen. Technisch onderzoek aan het voertuig wees geen mankementen aan.

Te veel op

WOERDEN De politie hield zondag tussen middernacht en kwart voor twee een alcoholcontrole op de rotonde Wulverhorstbaan-Middellandbaan. Er werden 72 blaastesten gedaan. Eén automobilist had te veel op: een 32-jarige automobilist uit Woerden blies 1,55 promille. De man is zijn rijbewijs kwijt en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie