Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Team CARE Innovation/Honda scoort niet op Duitse Grand Prix

Datum nieuwsfeit: 13-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Serie: WK
Ronden: 5/14
Datum: 13 mei 2001
Land: Duitsland
Plaats: Teutschenthal
Weer: zonnig, 24°c

Geen punten tijdens Duitse Grand Prix!

Mill - Het Team CARE Innovation/Honda heeft geen punten weten te scoren tijdens de Duitse Grand Prix. Op het prachtige circuit van Teutschenthal pakt Antti Pyrhonen met een achttiende plaats geen punten. Eric Sorby moest door duizeligheid de strijd vroegtijdig staken. Martijn Romviel mocht wel rijden maar kon door zijn knieblessure niet in actie komen. James Dobb won voor de vierde keer in vijf wedstrijden.

Zaterdag:
Zowel Antti als Eric plaatste zich na de eerste kwalificatie ronden voor de wedstrijd. Eric pakte een hele mooie zesde plaats terwijl Antti met een twaalfde plaats zich net plaatste! "Geen problemen vandaag, Antti had ik verder naar voren verwacht maar hij heeft nog wat problemen met het circuit. Eric reed erg goed, hij is een beetje ziek maar reed naar een goede zesde plaats." sprak teammanager Alfred Uytdewillgen op de zaterdag na de tweede kwalificatie groep waarin beide heren actief waren.

Zondag:
De beste van de Honda rijders was voor Eric die binnen de top 10 de eerste bocht indook, Antti zat in het achterveld. Bij het uitkomen van de eerste bocht waren de kansen echter helemaal andersom want Eric kwam in het gedrang en zag vele rijders voorbij komen waaronder zijn Finse teamgenoot. Net buiten de punten kwamen de heren uit de eerste ronde, waarna Eric vrij snel doordrong naar een zestiende plaats. Deze plek hield hij zo'n 20 minuten vast waarna zijn ziekte problemen van de laatste dagen weer de kop op staken. De grip op de punten werd verloren, met nog 10 minuten te rijden verliet de Fransman op een negentiende plaats de wedstrijd. Antti reed hard maar kwam niet voorbij aan zijn voorgangers. Op een achttiende plaats sloot hij de wedstrijd dan ook af. "Jammer, meer woorden heb ik helaas niet.. Eric is al het hele weekend een beetje ziek dus daarvan had ik niet heel veel verwacht. Antti kon zijn ritme op dit circuit niet vinden, de 125cc is bijzonder close waar bijna iedereen even hard rijdt." aldus Uydewilligen die eind volgende maand voor de derde keer vader wordt.

Volgende race:
Volgende week stond de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma maar deze is door de MKZ afgelast. Een weekend rust zien zowel de rijders als de monteurs wel zitten. De voorbereidingen voor de volgende GP over twee weken in Spa-Francorchamps gaan natuurlijk onverminderd voort!

Uitslag 125cc Grand Prix of Mittel Deutschland:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 39.48,458
2 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 39.54,782
3 Steve Ramon Belgie Kawasaki Kawasaki Racing Team 40.00,494
18 Antti Pyrhonen Finland Honda Team CARE Innovation/Honda 40.42,470
- Eric Sorby Frankrijk Honda Team CARE Innovation/Honda -
Tussenstand 125cc na 5 van 14 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 120
2 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 65

3 Steve Ramon Belgie Kawasaki Kawasaki Racing Team 56
16 Antti Pyrhonen Finland Honda Team CARE Innovation/Honda 13
- Eric Sorby Frankrijk Honda Team CARE Innovation/Honda 0
- Martijn Romviel Nederland Honda Team CARE Innovation/Honda 0
Door: Steven van Kempen/KEMCO


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: (Meel@kemcosportspr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie