Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Negentienjarige moeder van dood gevonden baby'tje bekent

Datum nieuwsfeit: 13-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 13-05-2001

Moeder van baby`tje bekend
zondag 13 mei 2001

Pakket lag enige maanden in huis

De politie heeft zaterdagavond de moeder van het dode babytje aan de Aquamarijnstraat in het politiebureau Rademarkt aangehouden. De vrouw, 19 jaar oud, is een bewoonster van de flat waar het lichaam van de baby werd gevonden. De vrouw werd aan het politiebureau gehoord om informatie te geven over de vondst. Daarbij gaf zij uiteindelijk te kennen de moeder te zijn van het kindje.
De vrouw heeft verklaard dat het kind enkele maanden geleden in haar ouderlijke woning in de provincie Utrecht is geboren, zonder dat daarvan iemand op de hoogte was. Direct na de geboorte is het babytje, een jongetje, overleden. De vrouw heeft het lijkje hierop zorgvuldig en luchtdicht verpakt in een kistje en langdurig verstopt, vermoedelijk enkele maanden, in haar woning. Zij kon geen afstand doen van haar kindje. Uit angst voor de ontdekking legde ze het pakketje op het balkon van haar flat, waar zelden iemand kwam. Vrijdagmiddag ontdekte een medebewoonster het pakketje doordat het vanwege de warmte was gaan ruiken.
Medebewoners van de flat wisten niets van de aanwezigheid van het pakketje. Ook familieleden waren niet op de hoogte van de geboorte van het kindje en de psychische nood van de vrouw. Er heeft een sectie plaats gevonden. Een verder onderzoek naar de doodsoorzaak wordt voortgezet. De vrouw heeft via de politie psychiatrische hulp gekregen.. In de loop van maandag wordt beslist of de vrouw zal worden voorgeleid aan de rechter commissaris.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie