Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persbericht politiedistrict De Leijgraaf

Datum nieuwsfeit: 13-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Uden 13-05-2001
Persbericht district De Leijgraaf

MEISJE AANGERAND

Een 15-jarige meisje uit Veghel is vrijdagnamiddag op het fietspad bij Het Ven in Veghel door een onbekende man is vastgepakt. Het slachtoffer fietste over het fietspad in de richting van het Tijmveld, toen zij een hand achterop haar rug voelde. Ze begon de gillen, waarop de man omkeerde en wegfietste. Het meisje deed aangifte.

MISHANDELINGEN

Vrijdagavond is een 46-jarige man uit Uden aan de Parklaan in Uden door een jongeman mishandeld. Het slachtoffer fietste over de Parklaan, toen hij groepje bierdrinkende jongeren passeerde. Hierbij botste hij tegen een dronken jongen aan, waardoor beiden ten val kwamen. De jongen begon daarop de man te slaan en te schoppen. Daarop vluchtte de man weg richting tennisclub. Ook het groepje jongeren reed weg in auto`s. Later kon de politie de verdachte bij het sportpaviljoen aanhouden. Het gaat om een 23-jarige Udenaar, die op het bureau werd verhoord en met een proces-verbaal werd heengezonden. In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er nog een vechtpartij plaats op de Velmolenweg in Uden. Op deze weg werd een auto klemgereden door een andere auto. De drie inzitenden van de laatste auto mishandelden daarop de twee inzittenden van de andere auto. De chauffeur, een 29-jarige man uit Mill, liep hierbij een gebroken neus op, omdat hij vermoedelijk met een ijzeren staaf werd geslagen. De daders waren weg toen de politie terplaatse kwam. De politie kent de indentiteit van de bestuurder van de auto, waarvan het kenteken was genoteerd.

INBRAAK BEDRIJF

In de nacht van vrijdag op zaterdag is uit een supermarkt aan het Muziekplein in Uden een hoeveelheid sigaretten gestolen. Men had de deur aan de achterzijde opengebroken.

INBRAAK WONING

In een huis aan het Brabantplein in Uden is vrijdagavond ingebroken, er werd een versterker en een DVD-speler gestolen. Men had een ruit uit de voordeur genomen om binnen te komen. Ook van een huis aan de Raam in Uden is de voordeur vrijdag geforceerd, er is een vrij groot geldbedrag weggenomen.

BELEDIGING

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige man uit Veghel aangehouden, omdat hij even te voren op de Markt buiten bier liep te drinken. Hiervoor kreeg hij een bekeuring, later kwam de politie de jongen weer tegen, en deze maakte obscene gebaren naar de politie. Hierop werd hij aangehouden wegens belediging. In de politieauto begon de scheldpartij pas echt, onder mee beschuldigde hij de politie van racisme. Ook probeerde hij de sturende politieman het autorijden te belemmeren. Hierop werd de man geboeid. In het bureau werd de man gehoord en met een proces-verbaal heengezonden. Afgelopen nacht hield de politie op de Schoolstraat in Volkel een 34-jarige Volkelaar aan omdat hij een obsceen gebaar naar surveillerende agenten maakte. Dat overkwam ook een 31-jarige Boxtelaar, die op de Sint Janstraat in Uden hetzelfde deed. Beide jongens werden naar het bureau overgebracht voor verhoor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie