Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zonnige resultaten voor het Informatique Rallyteam

Datum nieuwsfeit: 13-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT 7

ZONNIGE RESULTATEN VOOR HET INFORMATIQUE RALLYTEAM

Het INFORMATIQUE RALLYTEAM heeft op zondag 13 mei 2001 met alle vier de rallyauto s deelnomen aan de 2e BREKO Shipbuilding and repairs Rallysprint in het Rotterdamse Waalhavengebied.

Onder wel zeer zonnige weersomstandigheden kon het massaal opgekomen publiek na een onderbreking van enkele weken (MKZ- epidemie) weer met volle teugen genieten van de haar zo geliefde rallysport.

De organisatie was met stomheid verslagen dat ondanks de zeer korte voorbereiding, de tropisch aandoende weersgesteldheid, moederdag en de Formule 1 alle parkeergelegenheden in de directe omgeving vol geparkeerd waren.

Op de overvolle startlijst ontbraken vanzelfsprekend niet de INFORMATIQUE equipes Ronald Leemans en gastnavigator Peter Maller, Roger van Iersel met voor de 1e keer dit seizoen zijn broer Ronald van Iersel, Etienne Struijs en Bert Busch en Tim Struijs en Oscar van Tol.

Ronald Leemans, die tijdens de voorbereiding niets aan het toeval had overgelaten, kende tijdens de 2e klassementsproef een kleine tegenslag. Na een voorligger bijna te hebben ingehaald werd hij kort opgehouden doordat deze voorligger niets vermoedend Ronald geen gelegenheid gaf tot passeren. Tot overmaat van ramp werd hij op dezelfde klassementsproef voor de 2e maal opgehouden door een andere deelnemer die motorische problemen had. Hierdoor vervloog, zo later zou blijken, een 1e plaats algemeen in de klasse N4. Een 5e plaats algemeen stemde hem later toch tot volle tevredenheid.

Na vele maanden voorbereiding hadden Roger en Ronald van Iersel gehoopt in Rotterdam aan het enthousiaste rallypubliek hun Mitsubishi Lancer Evo 6 als totaal af te kunnen presenteren. Helaas moest de standaard uitlaat alsnog gemonteerd worden omdat de speciaal in Engeland geprepareerde uitlaat niet pasklaar gemonteerd kon worden. Ondanks zijn prachtige rijstijl komt hij op Mitsubishi ervaring nog net iets te kort wat aan het einde van de 3 klassementsproeven resulteerde in een prachtige 9e plaats algemeen en 4e in de klasse N4.

De grieperige Etienne Struijs reedt met de regelmaat van de klok de drie klassementsproeven. Als je op de 1e klassementsproef 8 min. 04 sec., de 2e KP 8.03 en de 3e KP 8.02 rijdt kan gezegd worden dat je zeer bewust met je sport bezig bent. Over geluk had Etienne ook niet te klagen. 2 bochten voor de finish van KP 2 begaf de linker aandrijfas van de Nissan Micra 1.3 de geest. Door vakkundig werk van het complete serviceteam kon de rallysprint worden uitgereden wat resulteerde in een 43e plaats algemeen en een 5e plaats in de klasse A 5.

De equipe Tim Struijs en Oscar van Tol werd tijdens klassementsproef 1 met hun Nissan Micra (1300 CC) enige tijd opgehouden door een voorligger met zijn/haar Opel Kadett GSI (2000 cc) Ondanks dit voorval en een kleine touche, waardoor de linker buitenspiegel als verloren beschouwd kon worden kunnen zij toch terug zien op een zeer geslaagde rallysprint, waarin zij zich klasseerden als 59e algemeen en 10e in de klasse A5.

De 2e Breko Shipbuilding and Repairs rallysprint werd gewonnen door Hans Weijs in een Volkswagen Golf 4 Kit-Car.

Het INFORMATIQUE RALLYTEAM zal op 25 en 26 mei 2001 gaan deelnemen aan de Sezoensrally in het Belgische Bocholt.

INFORMATIQUE RALLYTEAM

Carol Robbers

Tel.: 010 4566050

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie