Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Handelsreis metaalbewerking naar Noord-Italië

Datum nieuwsfeit: 13-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
EVD

Handelsreis metaalbewerking naar Noord-Italië 13 t/m 17 mei 2001

Van 13 t/m 17 mei 2001 organiseert de EVD samen met de Metaalunie en het Nederlandse consulaat-generaal in Milaan een handelsreis naar Noord-Italië. Voor de deelnemers aan deze reis zullen individuele afspraken worden gemaakt met potentiële counterparts in Noord-Italië. Deze afspraken worden gemaakt op basis van de bedrijfsprofielen van de deelnemers en hun individuele wensen. Om hierin voldoende inzicht te verkrijgen wordt met iedere deelnemer een intakegesprek gehouden.

De markt
Italië is een van de meest geïndustrialiseerde landen ter wereld en wordt getypeerd door drie kenmerken: het grote aantal bedrijven, de meerderheid van middelgrote en kleine bedrijven (mkb's) en de hoge toegevoegde waarde per hoofd van de bevolking.
In de afgelopen twintig jaar heeft het productieproces in Italië radicale veranderingen ondergaan. De grote industriële eenheden zoals FIAT, Pirelli, ENI en Montedison zijn grondig geherstructureerd en de grote staatsbedrijven voor elektriciteit en telecommunicatie zijn inmiddels vrijwel volledig geprivatiseerd. De grote inspanning voor deze veranderingen was niet tevergeefs. De toename van de klantgerichtheid, de verlaging van de arbeidskosten per geproduceerde eenheid en een sterke globalisering van de markt hebben de grote concerns de kans gegeven hun concurrentievermogen en rentabiliteit te verhogen. De mkb's, oorspronkelijk leveranciers voor de grote industrieën, hebben steeds meer belang verworven in het Italiaanse systeem. De belangrijkste productie in Italië geschiedt in de sectoren machines, vervoermiddelen, chemie, pharmaceutica, elektrische en elektronische goederen en mode. De metaalmechanische industrie bevindt zich grotendeels in Noord-Italië. In het bijzonder in Emilia-Romagna (hoofdstad: Bologna), in Lombardia (Milaan en omgeving), Piemonte (Turijn) en Veneto (richting Venetië). In 1999, tegenover 1998, groeide de import van deze sector gemiddeld met 5,2% terwijl de export daalde met 2,7%.

Programma - Activiteiten EVD

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie