Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landbouw-tentoonstelling in Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 13-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Wat: 'AARDAPPEL, boekweit, haver, gerst...', een tentoonstelling over het

leven op de boerderij het hele jaar rond

Waar: Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2, Stadskanaal

Wanneer: Van 13 mei tot en met 2 september 2001

Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-17.00 uur,

op zondag van 14.00-17.00 uur

AARDAPPEL, BOEKWEIT, HAVER, GERST,

winter, lente, zomer herfst...

De Zomertentoonstelling van het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal staat dit jaar in het teken van de landbouw in Westerwolde en de Veenkoloniën. Het werk op en rond de boerderij was tot ver in de twintigste eeuw nog grotendeels handwerk, aangevuld met paardenkrachten. Tractoren en veel arbeidsbesparende landbouwwerktuigen deden pas na 1950 hun intrede. Iedereen moest daarom al op jonge leeftijd zijn handen uit de mouwen steken. Om het werken op en om de boerderij in vroeger dagen op een concrete manier in beeld te brengen, vertellen in de tentoonstelling twee boerenkinderen over hun leven op de boerderij aan het begin van de twintigste eeuw: Wendelke die woont op een Westerwoldse boerderij nabij Onstwedde en de Stadskanaalster boerenzoon Eltjo wiens ouders een bedrijf aan het Boerendiep runden. Aan de hand van deze verhalen worden per seizoen hun belevenissen getoond, en daarmee ook het verschil tussen het Westerwoldse en het Veenkoloniale boerenbedrijf.

In de tentoonstelling zijn naast veel foto's ook allerhande oude gereedschappen te zien die in deze streken op de boerderij en op het land werden gebruikt. Kinderen kunnen zich verkleden in de mode van 100 jaar geleden en leren hoe een koe gemolken moet worden. Bovendien is er een speurtocht uitgezet door de tentoonstelling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie