Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 14-05-2001 2e Persbericht 14 mei 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto onder de ogen van eigenaar gestolen Maandagmiddag rond 12.30 uur heeft een nog onbekende man kans gezien op het Stationsplein een auto te stelen. De 22-jarige eigenaar uit Deurne wilde even bellen in een telefooncel en liet zijn auto met draaiende motor vlakbij staan. De onbekende man zag toen zijn kans schoon en sprong in de gereedstaande witte Mercedes 200. Hij botste nog tegen een andere auto maar wist toch nog met de auto te ontkomen.

Geldrop: Inbraak bedrijf
Bij een bedrijf aan de Nuenenseweg is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Een deur werd met grof geweld opengebroken. Uit het kantoor werden drie computers en een radio gestolen.

Veldhoven: Poging aanranding
Een 14-jarig meisje uit Veldhoven is zondagavond rond 21.30 uur op een voetpad dat tussen het Borghoutspark en het Hileind ligt, lastig gevallen door een nog onbekende man. Het meisje was met de fiets en toen ze voorbij het hondenuitlaatterrein was, vlakbij het elektriciteitshuisje, versperde een grote donkere man haar de weg. Hij pleegde schennis tegenover het meisje en bleef haar de weg versperren. Hert meisje wist echter langs de man weg te komen maar de man kwam haar achterna. Hij probeerde het meisje vast te grijpen maar ze wist aan haar belager te ontkomen. De donkere man was ongeveer 2.00 meter groot, 30 jaar oud en had een opvallend ingevallen gezicht, zwarte korte kroesharen en een mager postuur. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Veldhoven tel 0900 8844.

Helmond: Inbraak in autos
Het afgelopen weekeinde werd bij twee autos van een bedrijf aan de Varenschut de autoradio gestolen. De daders knipten het hekwerk open en sloegen bij twee autos, die op het terrein stonden, een portierruit in en namen de autoradios mee.

Gemert: Nieuwe aanhoudingen vechtpartij
De politie heeft maandagmorgen om 10.00 uur op het politiebureau in Gemert twee inwoners van Gemert aangehouden. De 49-jarige man en zijn 48-jarige vrouw zijn aangehouden omdat ze onder meer van opruiing en deelname aan de vechtpartij in de Schout Brouwersstraat van zaterdagmiddag 12 mei jl. verdacht worden. ( Zie ook persberichtzondag 13 mei 2001 nr. 1) Het echtpaar is in verzekering gesteld.

Deurne: Hennepkwekerij ontmanteld
Maandagmorgen heeft de politie bij een bedrijf aan de Esdonk in Deurne een grote hennepkwekerij ontmanteld. De politie vond in de professioneel uitgeruste kwekerij 2240 planten en 10,3 kilogram aan gedroogde toppen. De benodigde stroom werd met een aggregaat opgewekt. In de kwekerij waren twee mensen aan het werk en zij zijn aangehouden. Een van hen wil zijn personalia niet opgegeven. De andere man betreft een 33-jarige inwoner van Someren. Beiden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Valkenswaard: Man ernstig gewond bij verkeersongeval Een 41-jarige man uit Eindhoven is maandagmorgen om 10.35 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Luikerweg in Valkenswaard. De man kwam met zijn auto uit de richting België en door nog onbekende oorzaak in de berm terecht. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Met een traumahelikopter is het slachtoffer met ernstig letsel overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Maastricht.

Eersel: Twee koeien veroorzaken chaos op A67
Maandag omstreeks 8 uur hebben twee losgebroken koeien afkomstig uit een weiland in Netersel het verkeer in gevaar gebracht op de A67 ter hoogte van de afslag Eersel. De koeien werden daar toevallig aangetroffen in de nabijheid van diverse kratten melk die kennelijk door een vrachtwagen zijn verloren. De ene koe kon snel worden gevangen door gewaarschuwde politieagenten de andere koe nam echter het hazenpad en vluchtte de snelweg op. Daar werd het verkeer op de A67 in de richting van Antwerpen naar Eindhoven direct stilgelegd om verder risico te vermijden. Tijdens zijn vlucht beschadigde de koe een politieauto en raakte zij lichtgewond voordat zij kon worden gevangen door politieagenten van de afdeling de Kempen die daarbij werden geassisteerd door diverse omstanders. Een kalmerende injectie bracht de koe uiteindelijk tot rust. De koe is lichtgewond teruggebracht naar het weiland in Netersel. Het verkeer op de A 67 is, vanwege de ontsnapte koe, ongeveer een half uur stilgelegd. Er ontstond enkele kilometers file.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Maandag tussen 10.30 uur en 13.00 uur is in de Kromstraat in Veldhoven een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 876 voertuigen en daarvan reden er 53 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 73 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie