Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plan van aanpak brandveiligheid in Groningen gereed

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

bestuur en organisatie
Nieuws
plannen en projecten
vacatures
kiosk
welkom
welcome
willkommen
topmenu_verloop knop_zoek knop_sitemap knop_links knop_email knop_help knop_copyright

14
MEI
17.18

Persbericht

Plan van aanpak brandveiligheid gereed
14-05-2001

Ruim anderhalf miljoen gulden extra voor een inhaalslag in de aanpak en verdere verbetering van de brandveiligheid in Groningen. Dat stelt het college voor in het vandaag gepresenteerde Plan van aanpak brandveiligheid. Met deze investering is het mogelijk het aantal adviseurs en controleurs bij de brandweer verder uit te breiden. Daarmee kan de achterstand bij de verlening van gebruiksvergunningen in drie jaar tijd worden weggewerkt en ontstaat een adequaat systeem van preventie, controle en handhaving.

Onderdelen uit het plan van aanpak zijn: het aanstellen van een piketinspecteur, de verbetering van de informatievoorziening tussen de betrokken gemeentelijke diensten en een verscherpte controle en intensieve handhaving in de horeca en bij risicobedrijven. Het Plan van aanpak brandveiligheid is het eindresultaat van de in 1999 gestarte structurele verbetering van de preventie en handhaving in de gemeente Groningen.

Vergunningen
Aan de extra formatieplaats die al in 2000 werd ingezet, wil het college de komende drie jaren 2,3 medewerkers extra capaciteit toevoegen om de inhaalslag in het verlenen van gebruiksvergunningen en de controle brandveiligheid mogelijk te maken. De gebouwen met de hoogste prioriteit zijn voorzien van een vergunning. De achterstand in de vergunningverlening doet zich voor bij gebouwen met een lagere prioriteit. In het Plan van aanpak brandveiligheid is gekozen voor de controle op de naleving van vergunningen van horecapanden, basisscholen en peuterspeelzalen.

De raadscommissie Veiligheid, Externe Betrekkingen en Bestuurlijke Zaken (VEB) bespreekt het plan van aanpak op woensdag 23 mei a.s. waarna de definitieve financiële afweging door de raad wordt gemaakt bij de vaststelling van de Voorjaarsnota in juni.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie