Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Diabetespatiënten meer zeggenschap met designer

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NOVONORDISK

Diabetespatiënten meer zeggenschap

Diabetespatiënten meer zeggenschap met nieuwere 'designer' insulinebehandeling

:: Aangepaste insulinebehandelingen bieden behandelingen die passen bij levensstijl patiënt, voordelen om ziekte onder controle te houden
-

enève, Zwitserland, mei 2001 /PRNewswire/ - Zevenennegentig jaar nadat insuline werd geïntroduceerd als behandeling van diabetes, discussieerden 400 vooraanstaande deskundigen in de klinische behandeling van de ziekte, de hele dag over welke invloed biotechnologische 'designer' insuline kan hebben op de behandeling van ruim 150 miljoen patiënten die deze aandoening hebben en van wie velen afhankelijk zijn van een dagelijkse hoeveelheid insuline. 'Deze ontwikkeling betekent dat artsen nu over een assortiment insulineproducten beschikken waarmee ze de behandeling per individu kunnen aanpassen. Hiermee kunnen wij bereiken dat de patiënt zich beter voelt en dat de beangstigende complicaties van diabetes op de lange termijn worden vermeden,' zei Dr. Malcolm Nattrass, directeur Diabetes en Endocrinologie van het universiteitsziekenhuis van Birmingham in Groot-Brittannië, tegen de diabetesdeskundigen die het twee dagen durende Diabetes Di@logue congres bijwoonden.

Diabetes Di@logue wordt gesponsord door Novo Nordisk, en wordt beschouwd als de eerste wereldwijde interactieve conferentie die bijeengeroepen is om de weg naar een genezing van diabetes in kaart te brengen. 'De laatste drie decennia zagen een enorme vooruitgang in de ontwikkeling van dierlijke insuline via chemisch schonere preparaten naar humane insuline en nu insuline-analoge preparaten. Insuline aspart was het eerste voorbeeld van een proteïne ontworpen vanwege absorptie eigenschappen die beter waren dan die van het natuurlijke insulinehormoon. Dual-release insuline aspart is de volgende stap in dit proces, ontworpen om de voedingsbehoefte en behoefte aan insuline fysiologisch op elkaar af te stemmen,' aldus Dr. Nattrass.

Humane insuline (ook wel kort werkende, reguliere insuline) bereikt de bloedstroom meestal binnen 30 minuten na injectie, bereikt piekniveaus ergens tussen twee tot drie uur na injectie en werkt ongeveer drie tot zes uur. Na een injectie moet men binnen 30 minuten een maaltijd nemen of een koolhydraatrijk hapje. Maar snelwerkende analoge insuline is een gemodificeerde vorm van humane insuline en gaat sneller van de injectieplaats naar de bloedstroom, sneller dan humane insuline, en heeft een korter durende werking. Een aantal voordelen van deze analoge insuline is:

:: Snel werkende insuline kan men direct voor of na een maaltijd injecteren en is beter is staat de normale insulineafgifte na maaltijden na te bootsen;

:: Snelwerkende insuline werkt al binnen vijf minuten na injectie, heeft een piekniveau in ongeveer één uur en blijft drie tot vijf uur werken. Deze kortere werkingsduur veroorzaakt insulineniveaus die dicht bij de basisniveaus liggen vóór de volgende maaltijd, wat weer resulteert in een lagere incidentie van hypoglykemie-aanvallen, oftewel laag bloedsuikergehalte;

:: Met behulp van de nieuwe 'designer' insuline, zoals dual-release insuline aspart, kunnen professionals in de gezondheidszorg behandelplannen voor iedere patiënt opstellen, toegesneden op het individu omdat iedereen die diabetes heeft qua gezondheid en levensstijl nu eenmaal anders is.

Dr. Nattrass benadrukte het toenemende gebruik van insulinetherapie in combinatie met orale antidiabeticamiddelen voor die Type 2 patiënten die zelf nog een beetje insuline produceren. Dit zou dan een alternatief zijn voor de traditionele aanpak waarbij vele artsen en patiënten zo lang mogelijk behandeling met insuline proberen uit te stellen omdat ze dit zien als een laatste redmiddel. 'Het voordeel van een dual-release analoge insuline is dat we de therapie nu kunnen aanpassen aan de patiënt en zijn levensstijl in plaats van de patiënt dwingen zich aan te passen aan de therapie,' zei Dr. Nattrass. Patiënten, artsen etc., media en iedereen die geïnteresseerd is in de onderzoeksresultaten van Diabetes Di@logue kunnen inloggen op: www.novonconference.com

Over Diabetes

Diabetes is een aandoening waar 150 miljoen mannen, vrouwen en kinderen over de hele wereld aan lijden, en waarbij het lichaam niet voldoende insuline aanmaakt of daar niet goed op reageert. Insuline is een hormoon dat, o.a., het transport van glucose van de bloedbaan naar de lichaamscellen regelt. Iemand met diabetes heeft een extreem hoge bloedglucosespiegel en dat kan leiden tot verhoogd risico op hart- en vaatziekten, nierziekten en ziekten van de bloedsomloop wat amputatie van ledematen tot gevolg kan hebben.

:: Type 1 diabetes, waar ongeveer 5 tot 10% van de diabetici aan lijden en dat meestal op jeugdige leeftijd wordt geconstateerd, komt doordat de alvleesklier te weinig insuline produceert; dit type wordt behandeld met insulinetherapie.

::Type 2 diabetes, de meest voorkomende vorm, ontstaat wanneer het lichaam niet voldoende insuline produceert of een weerstand heeft opgebouwd tegen de werking van insuline. Dit type, verantwoordelijk voor 90 tot 95% van alle diabetesgevallen, wordt meestal bij volwassenen geconstateerd, hoewel een steeds groter wordend aantal kinderen ook dit type 2 diabetes ontwikkelt. Diabetes wordt momenteel behandeld met een dieet, lichaamsbeweging en gewichtsverlies, orale medicatie om de insulineproductie van de alvleesklier of de gevoeligheid voor insuline te stimuleren, en/of behandeling met insuline.

Over Novo Nordisk

Novo Nordisk is een bedrijf dat zich richt op gezondheidszorg en is met het ruimste assortiment diabetesproducten in portefeuille, waaronder de zeer geavanceerde producten op het gebied van insulinetoedieningsystemen, wereldleider op het gebied van diabeteszorg.

Daarnaast bekleedt Novo Nordisk een toonaangevende positie op gebieden zoals coagulatie stoornissen, groeistoornissen en hormoonvervangingtherapie. Novo Nordisk produceert farmaceutische producten en diensten die van groot belang zijn voor patiënten, de medische beroepsgroep en de maatschappij, en brengt deze op de markt.

Novo Nordisk, met het hoofdkantoor in Denemarken, heeft ongeveer 14.000 mensen in dienst in 68 landen en brengt in 179 landen haar producten op de markt. De B-aandelen van Novo Nordisk staan genoteerd aan beurzen in Kopenhagen en Londen. De Amerikaanse Depositoaandelen zijn genoteerd aan de beurs van New York onder het symbool 'NVO.'

Bezoek voor meer informatie over het bedrijf de website: www.novonordisk.com.

Contactpersoon:
Tim Slee +45 44 42 18 70

14 mei 01 17:33

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie