Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Maandagmiddag 14 mei 2001
16:25 maandag 14 mei 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

INBRAAK AUTO
Diever
Maandagmorgen is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Bosweg. Een raam was vernield. Uit de auto verdween een tas met daarin een portemonnee met een geldbedrag en een bankpas. De 21-jarige eigenares, afkomstig uit Zuidhorn, deed aangifte.

INBRAAK POSTKANTOOR
Meppel
Afgelopen weekeinde is ingebroken in het postkantoor aan De Swaenenborgh. Om binnen te komen werd de toegangsdeur geforceerd. Binnen werd de zaak doorzocht. Het is niet bekend of er iets is weggenomen. Door de inbraak is wel een flinke schade ontstaan.

INBRAKEN
Assen
Zondagnacht is ingebroken in twee bedrijven aan de W.A. Scholtenstraat. Om binnen te komen is bij het ene bedrijf een raam ingeslagen. Bij het andere werd de toegangsdeur geforceerd. De dader heeft zich bij het inslaan van het raam kennelijk verwond, gezien de aangetroffen bloedsporen. Uit beide bedrijven werd een hoeveelheid gereedschap gestolen.

INBRAAK SCHOOL
Oosterhesselen
Afgelopen weekeinde is ingebroken in een school aan de Beatrixlaan. Om binnen te komen werd een raam vernield. Er wordt wat kleingeld en snoepgoed vermist.

VALS GELD
De laatste tijd duikt er regelmatig vals geld op, op verschillende plaatsen in Drenthe. Het gaat daarbij met name om bankbiljetten van 50 en 25 gulden. Er zijn inmiddels zon vijf valse bankbiljetten bij de politie ingeleverd. De bankbiljetten zijn vooral op echtheid te controleren aan de hand van het watermerk, dat ontbreekt bij de valse exemplaren. Ook kloppen de afmetingen soms niet ten opzichte van een origineel biljet; of staat de afbeelding er wat scheef op.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie