Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie KUN over warmtebehandeling van de prostaat

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in de eerste helft van mei 2001 plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00

Ma 14-05-2001 Warmtebehandeling van de prostaat *

15:30 uur D.L. Floratos (Medische Wetenschappen) Titel proefschrift: Efficiancy assessment of Minimally Invasive Therapies
for the
management of BPH
Promotor: Prof. dr. F.M.J. Debruijne

Copromotores: Dr. J.J.M.C.H. de la Rosette

Dr. L.A.L.M. Kiemeney

Woonplaats: Nijmegen

HE-TUMT heeft betrekking op warmtebehandeling van de prostaat met hoge energie microgolven bij mannen met plasklachten. Het heeft een zelfde percentage herbehan-delingen als de standaardbehandeling, de transurethrale resectie van de prostaat (TURP) en is ook werkzaam bij patiënten met acute urineretentie. Hoewel HE-TUMT minder effectief is dan TURP, is de behandeling beduidend vriendelijker voor de patiënt en zijn er minder complicaties. Uit een kosteneffectiviteitanalyse blijkt HE-TUMT bovendien economisch voordeliger te zijn dan TURP. Dit blijkt uit de studie van dhr. Floratos.
Het is niet mogelijk met klinische parameters het resultaat van de behandeling voor de individuele patiënt nauwkeurig te voorspellen. Ook de doorbloeding van de prostaat is in dit opzicht weinig voorspellend. Plasklachten zijn een goedaardige aandoening. De invloed van een nieuwe behandeling op de kwaliteit van leven van de patiënt moet daarom nadrukkelijk ogenschouw worden genomen. Mede daardoor is HE-TUMT de standaard minimaal invasieve therapie voor mannen met plasklachten.
* Voor meer informatie over deze promotie kunt u contact opnemen met PR & Voorlichting
van het Universitair Medisch Centrum St Radboud Nijmegen, tel (024) 361 35 28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie