Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kort geding vervoerders tegen Ministerie van Landbouw

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Zoetermeer, 10 mei 2001

Aan de redactie

Kort geding vervoerders tegen Ministerie van Landbouw op maandag 14 mei

Transport en Logistiek Nederland en Koninklijk Nederlands Vervoer spannen een kort geding aan tegen het ministerie van Landbouw. Ze willen hiermee bereiken dat de omstreden Compartimenteringsregeling deels buiten toepassing wordt verklaard. Het kort geding dient op maandag 14 mei om 12 uur bij de president van de rechtbank in Den Haag.

De Compartimenteringsregeling verdeelt Nederland in zes compartimenten. Vervoer tussen deze compartimenten is aan strenge beperkingen onderhevig. Volgens de vervoerders is de regeling onduidelijk en volstrekt onwerkbaar. Vrachtauto's mogen maar binnen één compartiment worden ingezet of van één laadcompartiment naar één ander loscompartiment rijden en dat traject ligt voor onbepaalde tijd vast. Vrachtauto's moeten voorzien worden van een sticker die aangeeft op welk traject de auto mag rijden. Verwisselen van de sticker is niet toegestaan.

Volgens de vervoerders leidt een en ander tot een verdubbeling van het aantal ritten, waardoor het risico op nieuwe uitbraken toeneemt. Bovendien komt het welzijn van de dieren in gevaar, omdat de levering van veevoeder stagneert en de afvoer van dieren uit overvolle stallen niet op gang komt. De problematiek rond de omstreden regeling speelt met name bij vervoerders van mest, melk, diervoeder, vee en destructiemateriaal.

De vervoerders zien geen andere weg dan naar de rechter te stappen, nadat herhaalde pogingen om met het ministerie over een alternatieve regeling te spreken, waren gestrand. Zij blijven overigens de komende dagen - ook in het weekend - 24 uur per dag beschikbaar voor eventueel overleg met Landbouw over een alternatieve regeling. "Als we er zonder kort geding uit kunnen komen, heeft dat uiteraard onze voorkeur", aldus de organisaties.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:
Transport en Logistiek Nederland: Clarisse Buma, 079-3636115, 06-51806340. KNV: Wiebeke Sittrop, 070-3751749, 06-51440841.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie