Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ubizen en Belgacom samen voor Managed Security Services

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Belgacom
Zoek soortgelijke berichten
Belgacom

14 mei 2001

Ubizen en Belgacom gaan samenwerken voor Managed Security Services

Belgacom verkoopt onlineguardian@enterprise in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.

Ubizen (Nasdaq Europa : UBIZ - Euronext : UBI), een leidende leverancier van e-security-oplossingen heeft een doorverkoopovereenkomst gesloten met Belgacom, de grootste telecomoperator in België. De divisie Corporate & Data Solutions van Belgacom neemt OnlineGuardian® Enterprise van Ubizen op in haar standaardproductenpakket. Zo kan zij Managed Security Services aanbieden aan haar klanten als een onderdeel van haar totale telecomoplossingen. OnlineGuardian® Enterprise is de familie van Managed Security Services van Ubizen en zorgt 24uur/24 en 365 dagen/365 voor een proactief beheer en een proactieve controle op afstand van e-securitytechnologieën.

Door de beheerde beveiligingsdiensten van Ubizen te verkopen biedt Belgacom haar corporateklanten een aanzienlijke toegevoegde waarde en levert zij hen veilige telecomoplossingen. De samenwerking betreft de verkoop van OnlineGuardian® Enterprise door Belgacom in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.

Belgacom verkoopt OnlineGuardian® Enterprise

E-security is een uiterst kennisintensieve activiteit waarbij deskundigen permanent op de hoogte dienen te blijven van de meest recente ontwikkelingen en bedreigingen op het vlak van de beveiliging. Wegens een gebrek aan knowhow en personeel ziet een steeds groter aantal bedrijven zich genoodzaakt hun beveiligingsbeheer uit te besteden. OnlineGuardian is een unieke oplossing op de markt die de beveiligingscomponenten die bij de klant zijn opgesteld 24 dagen/24 en 7 dagen/7 op afstand beheert en controleert. OnlineGuardian zorgt bovendien voor on line-reporting en een volledige analyse van alle firewall logs.

De beveiligingsdeskundigen in de permanent beschikbare Security Operation Centers van Ubizen ondernemen onmiddellijk actie wanneer het netwerk door externe factoren wordt bedreigd.

Belgacom zal OnlineGuardian, de beheerde beveiligingsdienst van Ubizen, doorverkopen aan haar corporateklanten. "We zijn zeer tevreden dat Belgacom in het Security Alliance Program van Ubizen is gestapt om ons OnlineGuardian-aanbod door te verkopen. Deze samenwerking bevestigt de technologische sterkte en knowhow van Ubizen op het gebied van beheerde beveiligingsdiensten. Belgacoms uitgebreide klantenbestand van organisaties over de hele wereld biedt bijkomende verkoopmogelijkheden voor OnlineGuardian® Enterprise op belangrijke markten zoals Frankrijk, Nederland, Duitsland en de VS", zegt Dirk Peeters, de Executive Vice-President van Managed Security Services bij Ubizen.

Belgacom levert haar corporate-klanten veilige telecomomgevingen

Belgacom heeft een belangrijk aanbod van kwalitatief hoogstaande telecommunicatie- en businessdiensten, met inbegrip van spraak- en datacommunicatie voor de openbare en de privé-sector. Om de beste telecomoplossingen te kunnen aanbieden, breidt de divisie Corporate & Data Solutions van Belgacom permanent haar portefeuille uit met producten en diensten die de klanten toegevoegde waarde leveren. "We werken in een uiterst concurrentiële markt waarin de vraag naar totale telecomoplossingen toeneemt. We willen onze klanten een one stop shopping-mogelijkheid bieden: diensten van kwaliteit gecombineerd met de allerbeste producten. De beveiliging van netwerken en telecomomgevingen van onze corporateklanten wordt een steeds belangrijker domein voor het aanbieden van een totaalpakket van oplossingen. We hebben gekozen voor het aanbod van beheerde beveiligingsdiensten van Ubizen wegens het bewezen succes van OnlineGuardian's® Enterprise en wegens de deskundigheid en het leiderschap van Ubizen op de e-securitymarkt", zegt Alain Deneef, Executive Vice-President van de divisie Corporate & Data Solutions bij Belgacom.
Over Belgacom
Belgacom NV, met hoofdkantoor in Brussel, in het hart van Europa, is in België de marktleider inzake globale
telecommunicatie-oplossingen. Haar aandelen zijn in handen van de Belgische overheid (50 % + één aandeel) en ADSB Telecommunications (50% - één aandeel), een internationaal consortium waarvan SBC, Singapore Telecom, Tele Danmark en een groep financiële investeerders deel uitmaken.

De Belgacom-groep verstrekt vooral lokale, interzonale en internationale spraak en data-diensten, langs het vaste en het mobiele net, naast satelliet-, carrier- en een uiteenlopende reeks Internetdiensten. Haar Internet Service Provider Infosources (genoteerd aan de Nouveau Marché - Parijs, in België en Frankrijk respectievelijk vertegenwoordigd door Skynet en Infonie) waarvan Belgacom 74,3% in handen heeft is Belgiës belangrijkste leverancier van Internetdiensten. Haar filiaal Belgacom Mobile (75% Belgacom, 25% Vodafone) telde 3.662.000 klanten in april 2001, wat neerkomt op een marktaandeel van 58%. Tenslotte is Belgacom met de Belgacom Alert Services Holding ook actief op de beveiligingsmarkt. Sinds 1996 biedt Belgacom de "Belgacom World Solutions" aan waardoor de klanten hun verschillende activiteitencentra verspreid over de hele wereld onderling kunnen verbinden op basis van één enkele telecommunicatiestandaard.

In het buitenland
Belgacom is onder meer aanwezig in Nederland (Ben), in Frankrijk (Belgacom France) en in de Euregio Maastricht, Heerlen, Aken, Hasselt en Luik (Tritone Telecom). Om haar positie nog te verstevigen, ging Belgacom over tot de oprichting van Belgacom UK Limited, Belgacom Deutschland GmbH en Belgacom Nederland BV. Belgacom beschikt in die landen en in de VS over talrijke Local Points of Presence (POPS).. Over Ubizen
Ubizen, een vooraanstaande leverancier van e-security-oplossingen, maakt het voor bedrijven over de hele wereld mogelijk om in alle vertrouwen on line zaken te doen. Ubizen MultiSecure&Mac226;, een familie van applicatieproducten inzake veiligheid, levert veilige e-businesstransacties en toegang tot portaalsites. Ubizen OnlineGuardian&Mac226;, een familie van beheerde veiligheidsdiensten, levert 24 uur/24 en 7 dagen/7 een proactief toezicht op de veiligheid van netwerken.Het uitgebreide kennismanagement van Ubizen wordt ter beschikking gesteld via zijn portaalsite www.securitywatch.com, een veelomvattend on line beschikbaar hulpmiddel inzake veiligheid, en via het Security Intelligence Lab van Ubizen, dat informatie verzamelt, onderzoekt en verspreidt over producten van leveranciers, virussen en zwakke punten. Met activiteiten in de Verenigde Staten, Europa en Azië en het Stille-Oceaangebied is Ubizen (www.ubizen.com) een naamloze vennootschap die zowel genoteerd is op Nasdaq Europa (UBIZ) als op Euronext (UBI).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie