Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herdenkingsbijeenkomst 'Verdriet deel je met elkaar'

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Rotterdam, 26 april 2001

Herdenkingsbijeenkomst 'Verdriet deel je met elkaar' Vader Joes Kloppenburg over zinloos geweld in de samenleving

Maandagavond 14 mei 2001 vindt om 19.00 uur op het terrein van Crematorium Rotterdam-Zuid aan de Maeterlinckweg 101 in Rotterdam voor de derde keer een herdenkingsbijeenkomst plaats. Tijdens de herdenking neemt het onderwerp 'de dood als gevolg van zinloos geweld' een belangrijke plaats in. Een van de sprekers is Jan Kloppenburg, vader van in 1996 door zinloos geweld omgekomen Joes Kloppenburg. De herdenking, die in de buitenlucht plaatsvindt, wordt geleid door acteur Paul van Gorcum.

Zinloos geweld
Vestigingsmanager John Heskes: 'Als crematorium vervul je een maatschappelijke rol en wil je mensen een steun in de rug geven. Zinloos geweld is iets waar mensen veel moeite mee hebben waardoor de emoties hoog oplopen. Deze bijeenkomst probeert mensen duidelijk te maken dat je verdriet niet alleen hebt, maar met elkaar deelt.' Het programma bestaat uit een afwisseling van toespraken, muziek en dans en wordt afgesloten met een woord van troost. Belangstellenden zijn van harte welkom. Aan het eind van de bijeenkomst kunnen mensen eventuele meegebrachte bloemen bij het monument leggen.

Steun
Heskes: 'De twee eerdere bijeenkomsten op het terrein van het crematorium maakten veel emoties los. Ook is er veel waardering voor het monument dat vorig jaar door minister Roger van Boxtel onthuld is. De gedichten op de glazen zuilen van het monument spreken vele mensen aan. Het hele jaar door worden hier na een crematieplechtigheid bloemen neergelegd.' 'Het gezamenlijk rouwverwerken kan mensen een stukje opluchting geven,' stelt Heskes. 'Het helpt hen weer verder te kunnen met hun leven. 14 mei is daarnaast een symbolische datum. De dag dat we het Duitse bombardement op Rotterdam van 1940 herdenken.'

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie