Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MSN Hotmail bereikt 100 miljoen gebruikers wereldwijd

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


- PERSBERICHT -

Schiphol-Rijk, 14 mei 2001

MSN HOTMAIL: 100 MILJOEN GEBRUIKERS WERELDWIJD!

Nederland behaalt het record van 2 miljoen MSN Hotmail gebruikers

MSN versterkt haar positie eveneens met marktleiderschap van MSN Messenger

MSN, met wereldwijd 230 miljoen unieke bezoekers, maakt vandaag recordcijfers bekend van gebruikers van MSN Hotmail en MSN Messenger. MSN Hotmail, de grootste web-based e-mail service ter wereld, heeft een mijlpaal bereikt met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Meer dan de helft gebruikt MSN Hotmail als hun primaire e-mail dienst. In Nederland gebruiken nu meer dan 2 miljoen mensen MSN Hotmail. Daarnaast geven cijfers van Jupiter Media Metrix Inc. aan dat MSN Messenger Service is uitgegroeid naar 31.5 miljoen unieke gebruikers wereldwijd in maart 2001. MSN Messenger is daarmee marktleider en de meest gebruikte gratis instant messaging service ter wereld. In Nederland gebruiken meer dan een half miljoen mensen MSN Messenger. MSN bevestigd met deze cijfer haar toppositie en bewijst voor miljoenen mensen hun 'thuis op het web' te zijn.

MSN Messenger en MSN Hotmail
MSN Messenger en MSN Hotmail zijn twee nauw met elkaar verbonden diensten van MSN die veel gebruikt worden door reizigers, studenten, professionals en gepensioneerden die de diensten gebruiken om in contact te blijven met hun vrienden en familie of dat nu vanuit een Internet cafe, thuis of het werk is. In maart 2001 bezochten meer dan 80 miljoen gebruikers minimaal een maal hun MSN Hotmail account, dat is meer dan het aantal stuks bagage wat London Heathrow Airport, het drukste vliegveld ter wereld, per jaar verwerkt. Joost Nienhuis, directeur MSN Nederland: *MSN heeft en zal blijven investeren in het uitbreiden van de capaciteit en de betrouwbaarheid en innovatie van de technologie die deze populaire diensten mogelijk maakt*.

MSN in Nederland
MSN behoort ook in Nederland tot de top van meest bezochte sites van Nederland. Vooral MSN Hotmail, met twee miljoen gebruikers in Nederland, geniet een grote populariteit en groeit intensief in aantal gebruikers en frequentie van gebruik. MSN Messenger blijft nog achter in deze groei omdat in Nederland het gemak en de fun van instant messaging nog relatief onbekend is. Annebelle van der Kloet, marketing manager MSN Nederland:*Wij zullen dit jaar meer aandacht vragen voor MSN Messenger door een aantal leuke acties te lanceren die laten zien dat MSN Messenger een zeer handige manier is om via Internet tekst en spraak uit te wisselen.*


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie