Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek omgeving Amsterdam Lelylaan bijna afgerond

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Amsterdam Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld

>
| |
> Home

|
> Bouwen en wonen

|
> Lelylaan en omgeving |

Lelylaan en omgeving

Overzichtskaart van de Lelylaan en omgeving open in popup

Het project Lelylaan is valt onder stedelijke vernieuwing. Het is gericht op het oplossen van de sociale veiligheid en de verkeersonveiligheid rond het station Lelylaan. De bedoeling is om het gebied opnieuw in te richten zodat een goede overgang ontstaat tussen de vooroorlogse en de naoorlogse stad.

In welke fase zit het project?
De projectgroep is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor de 3e fase, het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE). Er is veel informatie nodig om het SPvE te kunnen opstellen. Daarom zijn enkele onderzoeken gestart, waaronder één naar de positie van het plangebied. Moeten er rond het station Lelylaan voorzieningen komen voor het hele stadsdeel, of alleen voor de aangrenzende buurten? Of moeten er misschien wel voorzieningen en bedrijven komen voor de hele stad Amsterdam? Dit onderzoek zal in juni a.s. worden afgerond. Ook worden er diverse onderzoeken verricht over onder andere verkeer, groen en ecologie en over de inrichting van het stationsplein.

Wat gebeurt er met het Andreasterrein?
Het Andreasziekenhuis vertrekt in 2003 naar een andere locatie. Begin december 1999 presenteerde een stedenbouwkundig bureau drie modellen, waarbij het ziekenhuisgebouw steeds behouden kan blijven. De modellen zijn uitdrukkelijk geen plannen maar schetsen met ideeën. Ook dit is een onderzoek dat gebruikt wordt als input voor het Stedenbouwkundig Programma van Eisen.

Wat gebeurt met de A-10 ter hoogte van de Lelylaan? De gemeente Amsterdam is een onderzoek gestart naar de ringzone west A10. Ook dit onderzoek is belangrijk voor het SPvE. De snelweg neemt immers in het gebied een belangrijke plaats in. In het onderzoek worden vier modellen voor de ligging van de A10 uitgewerkt.
1. huidige ligging

2. huidige ligging, maar dan over de gehele lengte op een dijk, met veel afslagen (Lelylaan gaat onder de A10 door)
3. huidige ligging, verdiept in een tunnelbak (A10 gaat ondergronds)
4. onder het Rembrandtpark in een tunnelbak (A10 gaat ondergronds)
Nog voor de zomervakantie probeert de wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam een keuze voor één van de modellen voor te leggen aan de gemeenteraad.

Het zal duidelijk zijn dat de modellen 2, 3 en 4 grote gevolgen hebben voor het gebied rond de Lelylaan. Ook al zal de uitvoering van een model pas over zo'n 15 jaar starten, we moeten er nu al rekening mee houden in de plannen die we aan het maken zijn. Daarom wachten we met het opstellen van het SPvE totdat de uitkomsten van alle onderzoeken, ook die van het stadsdeel zelf, er zijn.

Planning
Besluitvorming over de Nota van Uitgangspunten: maart t/m juni 2000 Onderzoeken ter voorbereiding op het SPvE: november 1999 t/m oktober 2000
Opstellen SPvE: november 2000 t/m juli 2001

Meer informatie
U kunt bellen met het projectbureau stedelijke vernieuwing op het stadsdeelkantoor, telefoon 5111 731 of u kunt een e-mail sturen.Een nieuwe Lelylaan
Informatiebijeenkomst en inspraakavond

De Lelylaan wordt vernieuwd.
In dit gezamenlijk project hebben de gemeente Amsterdam en stadsdeel Slotervaart het Ruimtelijk Programma van Eisen voor de vernieuwing van de Lelylaan opgesteld.
Het plan bevat vijf fundamentele ingrepen in het gebied
* de herinrichting van de Lelylaan

* vernieuwing van de knoop A10/Lelylaan

* verwijdering van afritten en het doortrekken van de Jan Tooropstraat

* verlenging van de Schipluidenlaan over het Andreasterrein
* reconstructie van het stationsgebied

In de maand mei organiseert het projectteam Lelylaan een informatiebijeenkomst en een inspraakavond om de bewoners en belangstellenden te informeren.

Informatiebijeenkomst Lelylaan
Tijdens de informatiebijeenkomst Lelylaan kunnen bewoners en belangstellenden tussen 16.00 uur en 20.00 uur binnenlopen om de tentoonstelling van de plannen te bekijken. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen aan projectteamleden. Tijdens de bijeenkomst zal er twee keer een presentatie van de plannen worden gegeven, die iedereen kan bijwonen.

Datum: maandag 14 mei 2001
Inloop: tussen 16.00 en 20.00 uur
Presentatie: 17.00 uur en 19.00 uur
Plaats: Stadsdeelkantoor Slotervaart/Overtoomse Veld (hal en raadszaal),
Jan Tooropstraat 15B

Inspraakavond
De inspraakavond Lelylaan begint om 19.30 uur met een presentatie van de plannen. Aansluitend kunnen bewoners en belanghebbenden officiële inspraakreactie geven.

Datum: maandag 28 mei 2001
Aanvang: 19.30 uur
Slot: 22.00 uur
Plaats: Ondernemerscollege Amsterdam Unit Handel, Marius Bauerstraat 2 Amsterdam.Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld - 25/04/2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie