Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Buitenlandbijeenkomst PvdA over ontwerp-verkiezingsprogramma

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid


maandagavond 14 mei 2001: PvdA Buitenlandbijeenkomst over ontwerpverkiezingsprogramma

Op dit moment is een commissie onder leiding van Eberhard van der Laan hard aan de slag met het opstellen van het PvdA ontwerpverkiezingsprogram. Een verkiezingsprogram komt niet zomaar tot stand. Een program is afhankelijk van goede ideeën Daarom organiseert de Commissie de komende tijd verschillende bijeenkomsten om over trends en ontwikkelingen te praten en om te komen tot nieuwe inzichten onder de naam 'de ideeëntrein'. Uiteraard zal ook het buitenlands beleid van de Partij van de Arbeid uitgebreid aan bod komen.

Het verkiezingsjaar 2002 zal behalve door de verkiezingen ook gekenmerkt worden door de invoering van de euro. Nooit eerder waren de gevolgen van de Europese integratie zo direct merkbaar voor alle burgers. Buitenlands beleid grijpt steeds verder in op het leven van alledag en daarmee dus op het binnenlands beleid. Het onderscheid tussen binnenlandse en buitenlandse politiek begint steeds meer ter vervagen. Hoewel buitenlandse ontwikkelingen veelal autonoom tot stand komen, stellen ze het dagelijks politiek handelen voor vragen waarop de sociaal-democratie een antwoord moet formuleren.

De Commissie van der Laan heeft het kenniscentrum Buitenland gevraagd om in samenwerking met de verschillende adviescommissies die binnen de PvdA op het gebied van buitenlands beleid actief zijn, een buitenlanddag te organiseren, waarvan de uitkomsten dienen als input voor het verkiezingsprogram.

In nauw overleg met de Programmacommissie, de Tweedekamerfractie, het internationaal secretariaat en de Zuid-Noord-Commissie, de ACEP (Europa) en de commissie Vrede & Veiligheid organiseert het kenniscentrum Buitenland derhalve op maandag 14 mei van 18.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur de Buitenlandbijeenkomst 2001 in het Tweede Kamer-gebouw. Vanaf half 6 zal er koffie, thee en een broodje worden geserveerd. Het programma valt in 5 werkgroepen uiteen, waarvoor u zich de avond zelf kunt opgeven: Europa, Mondialisering en Internationale Samenwerking, Vrede & Veiligheid, Defensie en Principes van Buitenlands Beleid.
Het definitieve programma zal op deze website komen zodra deze is vastgesteld.

U wordt hierbij van harte uitgenodigd om aan de voorbereiding van het verkiezingsprogram uw bijdrage te leveren en op 14 mei mee te praten en mee te denken. Vanwege de beschikbare accommodatie in de Tweede Kamer kunnen maximaal 150 aanmeldingen gehonoreerd worden. Toewijzing geschiedt in volgorde van aanmelding.

Aanmelden: Klik hier voor een aanmeldingsformulier (i.v.m de zaalcapaciteit en bewaking is aanmelden verplicht!) Aangemelde deelnemers krijgen nader bericht over het definitieve programma, inclusief de te bespreken thema's en discussiestellingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie