Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe brochure over de Hoeksche Waard

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 14 MEI 2001

Nieuwe brochure over de Hoeksche Waard

VVV Zuid-Holland Zuid heeft een nieuwe brochure van de Hoeksche Waard samengesteld die begin mei in een oplage van 55.000 exemplaren is verschenen.

De full-colourgids is in de Hoeksche Waard huis-aan-huis verspreid en is verder gratis verkrijgbaar bij de kantoren en agentschappen van VVV Zuid-Holland Zuid. De brochure is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeenten in de Hoeksche Waard en de Kamer van Koophandel Rotterdam.

De Hoeksche Waard is een eiland vol historie, landschappelijk schoon, rust en ruimte. De brochure begint met een inleidend verhaal waarin naast een terugblik op de lange geschiedenis ook vooruitgezien wordt naar de toekomst. Het overwegend agrarische eiland wordt wel gezien als `de tuin van de Randstad' en biedt bezoekers veel cultuurhistorie, bijzondere natuur en recreatiemogelijkheden.

Uitstapjes

De gids bevat een schat aan informatie over te bezoeken bedrijven, tuinen, molens, galeries en musea. Het Streekmuseum Hoeksche Waard in Heinenoord heeft een grote collectie voorwerpen die betrekking hebben op de streekgeschiedenis, zoals gereedschappen en gebruiksvoorwerpen van vroegere bewoners en verdwenen beroepen. Van ecologische bloementeelt tot geitenkaasboerderij, van fruitteeltbedrijf tot cottage-tuin: bij de streekbewoners van het platteland bent u altijd welkom. Ook voor wie met kinderen op pad gaat biedt de gids tal van tips.

Fietsen en wandelen

In de Hoeksche Waard zijn verschillende bewegwijzerde fietsroutes. Wandelaars kunnen zich wagen aan avontuurlijke wandelingen langs kreken en over akkers. Ook vanuit het bezoekerscentrum Klein Profijt in Oud-Beijerland zijn wandelingen te maken. De Vereniging Natuurmonumenten heeft op het eiland Tiengemeten enkele wandelroutes uitgezet door dit in ontwikkeling zijnde natuurgebied. In de brochure worden ook wandelmogelijkheden onder leiding van een gids vermeld.

Eten en slapen

Naast een rubriek over de watersportmogelijkheden, sportieve activiteiten en verhuur van fietsen en boten, geeft de gids natuurlijk ook alle informatie over restaurants, campings, hotels en uitgaanscentra. Een belangrijk onderwerp voor wie meerdere dagen van het gebied wil genieten!

Verder bevat de brochure een lijst met evenementen, interessante internetsites en adressen van VVV-kantoren in Zuid-Holland Zuid. Inlichtingen: VVV Zuid-Holland Zuid, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon 0186-616000.

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie