Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Miert commissaris van advies- en ingenieursbureau DHV


Wijziging Raad van Commissarissen DHV

Prof. K. van Miert is benoemd tot commissaris van advies- en ingenieursbureau DHV

Amersfoort, 14 mei

De heer Van Miert is sinds 2000 President van de Universiteit Nyenrode en voorts lid van de Raad van Commissarissen van Royal Philips Electronics NV en Wolters Kluwer NV.

Prof. mr. F.H.J.J. Andriessen is in maart teruggetreden als commissaris wegens het bereiken van de wettelijke leeftijdsgrens van 72 jaar. De heer Andriessen was sinds 1995 lid van de Raad van Commissarissen van DHV.

De heer Van Miert (59) heeft de Belgische nationaliteit en was van 1978 tot 1988 partijleider van de Belgische Socialistische Partij. Tot 1985 was hij tevens lid van het Europees Parlement. Van 1993 tot 1994 vervulde de heer Van Miert de functie van vice-voorzitter van de Europese Commissie. Als Europees Commissaris, vanaf 1989, was de heer Van Miert verantwoordelijk voor o.a. Transport, Milieuzaken en Concurrentiebeleid. In deze positie heeft hij zich geruime tijd actief beziggehouden met de gevolgen van de mondialisering en de ontwikkeling en modernisering van het Europees Mededingingsbeleid.

De Raad van Commissarissen van DHV is thans als volgt samengesteld:

H. Zwarts (voorzitter)
dr. ir. A.W. Veenman
ir. A.B.M. van der Plas
prof. K. van Miert

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie