Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FC Utrecht-Roda JC: 3-0

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Roda JC

FC UTRECHT RODA J.C. 3 0

Tegen een achtergrond van 13.500 uiterst enthousiaste supporters gaat de wedstrijd van start.

Al snel wordt zichtbaar dat de betere wedstrijdinstelling bij F.C. Utrecht aanwezig is. De rood-witten jagen vanaf elke positie op elke bal. Roda J.C. heeft het hierdoor moeilijk om tot opbouw van het aanvalsspel te komen. Pas na 23 minuten komt de eerste aanval tot stand. Marc Nygaard breekt op links door, zet voor naar de vrijstaande Yannis Anastasiou, maar diens kopbal is te zwak om doelman Wapenaar in de problemen te brengen. Toch krijgen de geel-zwarten geleidelijk aan grip op de bal en de tegenstander. Des te verrassender is daarom het Utrecht-doelpunt dat in de 30ste minuut zomaar uit de lucht komt vallen. Een korte corner komt diep achter de 2de paal terecht. Het kopduel dat volgt tussen Marc Luypers en Utrecht-verdediger Zwaanswijk, kent geen winnaar en het probleem lijkt opgelost. Yannis Anastasiou verslikt zich echter in de bal die plots voor zijn voeten ligt. Middenvelder De Jong profiteert en zet laag voor, waardoor Utrecht-spits Kuijt slechts in hoeft te tikken. Hiermee is de ruststand bereikt: 1 0

De 2de helft gaat van start met een opstootje tussen Bernard Tchoutang en Utrecht-verdediger Vreven (wie anders!). Roda J.C. pakt de draad van het laatste deel van de eerste helft op. Kortom, er is controle over de wedstrijd. F.C. Utrecht moet terug. In de 53ste minuut is het dan zover. Marc Nygaard kopt de terugkopbal van Yannis Anastasiou onderkant lat binnen. Helaas voor Roda J.C. is grensrechter Wijnand Rutgers echter niet op balhoogte, waardoor diens vlag niet naar de middenlijn wijst. Roda J.C. blijft echter jagen op de gelijkmaker. Yannis Anastasious pogingen missen echter óf kracht óf richting.

In de 70ste minuut moet een dubbele wissel voor nog meer aanvalsdruk van Roda J.C. zorgen. Ger Senden en Tom Soetaers worden vervangen door Eric van der Luer en Gabor Torma. Nog geen minuut in het veld ontvangt Eric van der Luer geel voor mekkeren tegen scheidsrechter Ruud Bossen, nadat deze voor een vrije trap van Utrecht besluit. Wat volgt, beslist de wedstrijd. Een afgemeten voorzet, die snoeihard wordt ingekopt door de eveneens net ingevallen Utrecht verdediger Van der Gaag; 2 - 0. Het stadion ontploft en de resterende minuten dienen slechts het belang van de statistiek. F.C. Utrecht weet dat de buit binnen is en verdedigt de voorsprong met hand en tand. In de slotminuut scoort middenvelder Tanghe bij een uitval beheerst 3 0. Utrecht gaat Europa in , althans volgens de luide gezangen van de dolgelukkige supporters. Maar onze jongens hebben nog altijd de betere uitgangspositie. De thuiswedstrijd tegen NEC wordt van beslissend belang.

13-5-2001 21:50

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie