Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen: wildplasser bekeurd

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 14-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 14 mei 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: wildplasser bekeurd
Een 29-jarige inwoner van Drachten is zondagmorgen aangehouden voor het urineren tegen een lantaarnpaal op de Grote Markt. De man kon zich niet legitimeren en moest voor een goede vaststelling van zijn identiteit mee naar het bureau. Omdat hij op dat moment agressief was, werd hij aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij een verklaring aflegde. De man was onder invloed van alcohol en verklaarde tevens onder invloed van XTC te zijn. Hij is in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: gewonden bij botsing; verdachte rijdt door De politie is op zoek naar een onbekende automobilist, die zondagmorgen op de kruising Korreweg met de Hamburgerstraat in Groningen, tegen een stilstaande personenauto is gereden waarvan de inzittenden gewond zijn geraakt. De onbekende automobilist is na de botsing weggereden zonder zich bekend te maken. Het ongeval gebeurde toen de aangereden automobilist, een 42-jarige stadjer op de kruising linksaf wilde slaan de Hamburgerstraat in. Maar nog even moest wachten op een paar fietsers die op het fietspad rechtdoor reden. Op dat moment reed de onbekende automobilist achter op de auto van het slachtoffer. Deze is met hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis, evenals een 42-jarige vrouwelijke passagier.

Groningen: autokraker aangehouden
Een 35-jarige man zonder bekende woonplaats is zondagavond aangehouden voor een inbraak in een geparkeerd staande auto aan de Astraat. De man werd overlopen door een voorbijganger die de politie waarschuwde. Deze trof de autokraker in de buurt aan, waarna hij kon worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Winsum: twee autos vernield
Twee autos werden zondagochtend vernield aangetroffen in de Steenbakkerij en de Stelmakerij in Winsum. De eigenaren deden aangifte van het bekladden van hun autos met een spuitbus met verf. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Delfzijl: tuinhuisjes open gebroken
Afgelopen weekeinde zijn op een volkstuincomplex aan de Damlaan in Delfzijl acht tuinhuisjes open gebroken. Het is nog niet duidelijk of er ook spullen uit de tuinhuisjes zijn weggenomen.

Sappemeer: twee fietssters in botsing
Op de Borgercompagnie in Sappemeer reed een 18-jarige Hoogezandse met haar fiets naast haar vriend in de richting van Veendam. De twee kwamen met de sturen in elkaar en door de val brak zij haar sleutelbeen. Zij is met de ambulance weggebracht.

Veendam: man (38) schiet met luchtbuks
De politie kreeg zondagavond de melding dat er vanuit een tuin aan de Meezenbroekstraat met een luchtbuks werd geschoten. In de buurt werd een beschoten taxibusje en een bouwkeet aangetroffen. Een 38-jarige man uit de Meezenbroeklaan die onder invloed verkeerde werd aangehouden en in zin woning werd de luchtbuks aangetroffen. Hij is ingesloten.

Termunten: radio in beslag genomen
In een woning aan de A Olsderweg in Termunten heeft de politie een geluidsinstallatie van een 28-jarige bewoner in beslag genomen. Zondagavond kreeg de politie weer klachten binnen over geluidsoverlast. De bewoner was niet voor rede vatbaar en zijn radio werd meegenomen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Grijpskerk: snelheidscontrole
Bij de fietsersoversteekplaats op de Waardweg in Grijpskerk werd zondag een snelheidscontrole gehouden. Op de weg waar een maximumsnelheid geldt van 80 km per uur overtraden maar liefst 57 bestuurders de maximumsnelheid. 291 voertuigen werden gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 148 km per uur en werd neergezet door een motorrijder. Opvalland bij de controle was het aantal motorrijders die veel te hard reden op de weg. De geflitste overtreders zien binnenkort een bekeuring op de mat vallen.

Zoutkamp: inbreker op heterdaad betrapt
Een buurtbewoner zag zondagnacht dat er wed ingebroken in een drogisterij aan de Dorpsstraat in Zoutkamp. Ter plaatse kon de politie een 27-jarige man uit Uithuizen aanhouden. Twee andere personen wisten te ontkomen. Een zoektocht met behulp van een politiehond leverde geen resultaat op. In de Wilhelminalaan stond een door de inbrekers gebruikte gestolen bestelbus. In de drogisterij stonden diverse spullen waaronder parfums klaar om meegenomen te worden. De inbreker is ingesloten voor nader onderzoek.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie