Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Flevoland: zakkenrollers in Lelystad

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 14-05-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Waarschuwing voor zakkenrollers
LELYSTAD Vanaf 1 januari van dit jaar heeft de politie ongeveer 70 meldingen van zakkenrollerij binnengekregen. Bijna alle diefstallen hebben plaatsgevonden in het centrum van Lelystad. Afgelopen zaterdag hebben toezichthouders van Perspectief tijdens hun werk extra aandacht geschonken aan zakkenrollerij. Lopend door het centrum hebben zij aan het winkelend publiek waarschuwingsfolders uitgedeeld. De politie adviseert een ieder om bij het winkelen de tas altijd in het oog houden en als standaard voorzorg de portemonnee altijd geheel onder in de tas te stoppen. Losse portemonnees kunnen beter in de binnenzak gedragen worden, dan in een achterzak of in de zak aan de zijkant van de jas. Mensen die hun pincode niet kunnen onthouden, wordt dringend geadviseerd om deze niet op een briefje bij de pasjes in de portemonnee te stoppen, maar op een andere plaats, bijvoorbeeld in broekzak of jaszak.

Gevallen van fiets
MARKNESSE Op de kruising van de Waterlelie met de Lisdodde is zondag aan het begin van de avond een 60-jarige fietser uit Marknesse met zijn vervoermiddel gevallen. Hij verloor waarschijnlijk zijn controle over de fiets door los zand op het wegdek van de wijk in aanbouw. De man is met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht.

Proces-verbaal voor dierenmishandeling.
EMMELOORD Na verschillende telefoontjes van bewoners van de Putten die bezorgd waren over de toestand van twee honden van één van de bewoners van die straat, is de politie zondagavond een kijkje gaan nemen. Zij trof twee grote honden in twee zeer kleine hokjes aan. De onderkomens werden niet geventileerd en de beide honden hadden, door de krappe ruimte, hun waterbak omgestoten en waren bedwelmd door de hitte. De agenten hebben de honden uit de schuur gehaald; de beesten zijn in beslag genomen en elders ondergebracht. De eigenaren van de honden zijn later door de politie verhoord als verdachte van dierenmishandeling. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lastig onder invloed
URK Zondagmiddag werd een Urker door de video-auto betrapt op te hard rijden en bleek de bestuurder (24 jaar oud) onder invloed achter het stuur te zitten. Toen agenten de auto van de verdachte hadden teruggebracht naar Urk en met de video-auto, met daarin de verdachte, naar het politiebureau in Emmeloord reden, werden ze achtervolgd door een 22-jarige (naar later bleek dronken) Urker op een bromfiets. De man gedroeg zich hinderlijk, waarop hij werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en moest geboeid worden. Op het bureau blies hij 900 ug/l (ruim 2 promille) en is vervolgens overgebracht naar het politiebureau in Lelystad en daar, ter ontnuchtering, ingesloten. Zijn bromfiets bleek te veel vermogen te hebben en blijft voorlopig op het politiebureau staan.

Motorfietser gewond op Eendenweg
LELYSTAD Op de Eendenweg is zondagochtend vroeg een 28-jarige motorrijder uit Amersfoort met zijn motorfiets onderuit gegaan, nadat hij te laat zag dat de motorrijder voor hem remde en tegen hem aanreed. Hij is met een vermoedelijk gebroken sleutelbeen per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Zijn motorfiets raakte flink beschadigd.

Aanrijding op Houtribweg
LELYSTAD Toen zondagmiddag vanaf het fietspad van de IJsselmeerdijk een 18-jarige bromfietser uit Lelystad de Houtribweg op reed, verleende hij geen voorrang aan een 43-jarige motorrijder uit Sondel. De twee kwamen met elkaar in botsing en raakten beiden gewond. De motorrijder is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld aan verwondingen aan handen en knie. De bromfietser (die geen bromfietscertificaat bleek te hebben en op een onverzekerde bromfiets reed) is met onbekende verwondingen naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Onder invloed
LELYSTAD Surveillerende agenten zagen zondagavond op de Dukaatweg een automobilist die wat moeite had met uitparkeren. Kort daarna werden ze aangesproken door een getuige die had gezien dat de bestuurder tegen een andere auto aanreed. Omdat het vermoeden rees dat de man onder invloed achter het stuur zat, is hij aangehouden en op het politiebureau aan een ademanalyse onderworpen. Op het bureau blies hij 860 ug/l (bijna 2 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd, waarna de man naar huis is gestuurd. Binnenkort moet hij voor de rechter verschijnen.

ALMERE De politie heeft afgelopen nacht in Almere verschillende bestuurders aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Op de Markerdreef werd een 36-jarige automobilist uit Almere aangehouden, die op het bureau 250 ug/l blies (0,56 promille); net iets meer dan de toegestane hoeveelheid. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Een 48-jarige automobilist uit Almere reed op de Polderdreef met een snelheid van ongeveer 140 km/h een politieauto voorbij. Hij werd aangehouden en blies op het bureau 340 ug/l (bijna 0,8 promille). Hij is met een rijverbod van 2 uren naar huis gestuurd. Op de Waddendreef zetten agenten een 42-jarige automobiliste aan de kant, die bij het aanspreken meteen verklaarde dat ze wat gedronken had en geen rijbewijs had. Zij is aangehouden en op het bureau aan de ademanalyse onderworpen. Ze kwam bij het blazen tot 700 ug/l (1,6 promille) en is na verhoor met een rijverbod van 8 uur heengezonden. Omdat zij geen rijbewijs had, kon dat ook niet worden ingevorderd. Wel wordt hiervoor proces-verbaal opgemaakt.

Kop-staartbotsing op Nijkerkerweg
ZEEWOLDE Aan het eind van zondagochtend zijn op de Nijkerkerweg drie auto`s betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing. De bestuurder van de middelste auto, een 72-jarige man uit Zeewolde, is door het personeel van de ambulance met mogelijk nekletsel naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk gebracht. Alle drie de betrokken auto`s moesten worden afgesleept. Nadat de brandweer het wegdek had schoongespoten, kon de weg na een klein uur weer vrijgegeven worden.

Overleden na ongeval met fiets
ZEEWOLDE Toen het zondagavond lang duurde voordat een een 32-jarige inwoner van Zeewolde terugkwam van een fietstochtje, is zijn partner hem gaan zoeken. Zij vond hem op een bospad in de buurt van de Dasselaarweg. De man bleek te zijn overleden. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij waarschijnlijk is omgekomen na een val met zijn fiets.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie