Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.25 uur
Woninginbreker krijgt klappen van bewoner

UTRECHT Zondagmorgen werd bij een woning aan de Zakkendragerssteeg ingebroken. Een 64-jarige bewoner hoorde omstreeks half zeven gestommel in zijn woonkamer. De man vertrouwde het niet, pakte een hard voorwerp en liep naar zijn woonkamer. Hier trof hij een onbekende man aan.

De inbreker schrok en wilde vluchtten. Echter de 64-jarige Utrechter sloeg de verdachte met een hard voorwerp op zijn hoofd. De inbreker rende door de woning en wilde via de voordeur de woning verlaten. Eenmaal bij de voordeur bleek deze op het nachtslot te zitten. In de hal ontstond wederom een worsteling waarbij over en weer klappen vielen.

Uiteindelijk zag de verdachte toch kans de woning via het keukenraam te verlaten. Aan de hand van een goed signalement zag de politie later op de ochtend kans de verdachte een 33-jarige man uit Utrecht- op het Smakkelaarsveld aan te houden.

Bij de verdachte werden diverse van diefstal afkomstige goederen aangetroffen. De man werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

Asociaal rijgedrag door alcohol

UTRECHT Door meerdere weggebruikers werd de politie zondagochtend gebeld dat er rondom verkeersplein Hooggelegen een man zeer asociaal rijgedrag vertoonde.

Ter plaatse kon de politie een 20-jarige bestuurder uit Nieuwegein staande houden. De man had geen verklaring voor zijn rijgedrag. De agenten hadden die verklaring wel toen zij roken dat de man gedronken had.

De Nieuwegeiner werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hieruit bleek dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vijf uur en een boete van 900,= werd hij naar huis gestuurd.

Preventie tegen zakkenrollers

UTRECHT Zondagmiddag kwamen er op het bureau Paardenveld diverse meldingen binnen van zakkenrollen. De politie heeft direct actie ondernomen en is met een aantal mensen gaan surveilleren op het Vredenburg en diverse locaties in Hoog Catharijne. Winkelpersoneel werd gewaarschuwd extra alert te zijn. Tevens werden mensen die de tas open hadden staan of zeer opvallend aan het bellen waren aangesproken. Bij het winkelend publiek werden de preventietips als positief ervaren.

Schietincident

UTRECHT Zondagmiddag kreeg de politie een melding dat er geschoten werd bij een woning aan de Amerhof. Aan alle voertuigen werd een signalement van drie verdachten doorgegeven.

Omstreeks tien voor half twee werd gemeld dat twee van de drie verdachten op de Jutfaseweg zouden lopen. De politie trof de mannen een 33- en een 25-jarige man, beiden uit Utrecht- aan. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op de Amerhof kon de derde verdachte worden aangehouden.

Onderzoek wees uit dat door één van de verdachten geschoten was op een ruit van de woning. De kogel was door de ruit in de keuken van de 29-jarige bewoonster terecht gekomen. De vrouw was op het moment van het schietincident niet thuis.

De politie onderzoekt wat de aanleiding van het schietincident is geweest. Tevens moet onderzocht worden wie het schot heeft gelost. Bij één van de verdachten werd een geladen pistool in beslag genomen. De drie verdachten waren onder invloed van sterke drank.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie