Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 10.15 uur
Fietsende vrouw met fles geslagen

ODIJK Zondagmiddag 13 mei omstreeks vier uur is een fietsende vrouw met en plastic fles tegen haar hoofd geslagen, waardoor haar bril totaal werd vernield.

De vrouw, een 58-jarige inwoner van Odijk, fietste met haar zoon over de Zeisterweg in de richting van Odijk. Toen zij bij de brug over de Kromme Rijn arriveerden, werden zij door een groep jongens met water nat gegooid. De ongeveer tien jongens in de leeftijd van 12 tot 16 jaar gebruikten daarvoor emmers en lege plastic flessen.

In een baldadige bui liep één van de jongens met de vrouw mee en sloeg haar met een lege fles op haar gezicht. Hierdoor raakte haar bril totaal vernield. De bril heeft een waarde van fl. 2.000, -

Kort na het incident kon de dader, een 16-jarige jongen uit Odijk, door de politie worden aangehouden. Er zal een HALT proces-verbaal tegen de jongen worden opgemaakt.

Snelheidscontrole

DE BILT Zondagmiddag 13 mei tussen half twee en kwart voor vier heeft de politie op de Utrechtseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 514 passerende voertuigen overschreden 82 automobilisten de toegestane snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/h.

Autokraker aangehouden

ZEIST Zaterdagmorgen 12 mei heeft een alerte bewoner van de Brugakker een autokraker op heterdaad aangehouden.

Omstreeks kwart voor acht werd de man, een 50-jarige inwoner uit Zeist, door zijn vrouw gewekt. Zij had gezien dat een jongen een ruit van een geparkeerde auto had ingeslagen en daarna met zijn bromfiets was weggereden.

Toen haar man naar buiten snelde, zag hij dat de dader inmiddels bij de auto was teruggekeerd. Hierop heeft hij de verdachte, een 14-jarige jongen uit Zeist, aangesproken en aangehouden in afwachting van de politie.

Tijdens het verhoor heeft de aangehouden jongen dertien inbraken in autos bekend. In één van de gevallen bleek door hem in drie weken tijd tot driemaal toe in dezelfde auto te zijn ingebroken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie