Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.35 uur
Verkeersborden gestolen

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 mei zijn twee jongens voor de diefstal van verkeersborden aangehouden.

Rond vijf uur in de vroege ochtend kreeg de politie de melding dat enige jongens op de Batauweg verkeersborden vernielden. Ter plaatse troffen de politiemensen twee jongens aan die allebei met een verkeersbord onder hun arm over de Batauweg liepen. Zij verklaarden dat de verkeersborden op de weg lagen en dat zij die voor de veiligheid van het verkeer in de berm wilde leggen. Geconfronteerd met het feit dat zij zich op meer dan tweehonderd meter afstand van de verkeerspalen bevonden, waar de borden vanaf waren gehaald, bekenden zij de borden te hebben gestolen.

De zwaar benevelde jongens, beiden 17 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn in de loop van zondag 13 mei gehoord. Zij verklaarden dat de borden al van de palen waren gehaald en op straat lagen. Zij wilden ze als souvenir mee naar huis nemen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt, waarna ze aan de eind van de ochtend zijn heengezonden.

Glazen potje met verf door tramruit

NIEUWEGEIN Op zondagmiddag is er door iemand een glazen potje met verf door een tramruit gegooid.

Rond kwart over vier reed de tram komende vanuit IJsselstein onder het viaduct onder de A2 door. Daar werd door een onbekend gebleven persoon een glazen potje met paarse verf tegen de tram gegooid. Daardoor versplinterde een ruit van ongeveer 2,0 bij 1,50 meter. Vier passagiers, 33, 39 en twee van 40 jaar oud en afkomstig uit Deventer, IJsselstein, Udenhout en Utrecht, werden geraakt door de splinters en de verf. Geen van hen liep letsel op, maar hun kleding raakte wel besmeurd. De trambestuurder is op de volgende halte (Doorslag) gestopt. De gegevens van de getroffen passagiers zijn genoteerd en de schade wordt met Connexxion geregeld. Alle passagiers zijn overgestapt op een andere tram.

De politie heeft in de omgeving van het viaduct een onderzoek ingesteld, maar er werd niemand meer aangetroffen.

Aanrijding motor met fiets

HOUTEN Op zondagmiddag 13 mei heeft een aanrijding tussen een motor en fiets plaatsgevonden. Beiden raakten gewond.

Rond half zes reed een 42-jarige man uit Houten over de Vikingenpoort gaande in de richting van de Romeinenpoort. Hij bedacht zich en wilde naar de Warinepoort rijden en keerde daartoe zijn fiets. Daarbij zag hij een hem van achteren naderende 30-jarige motorrijder uit Houten niet aankomen. De motorrijder botste op de fietser en beiden kwamen ten val.

De fietser liep een vermoedelijk gekneusde rug op, de motorrijder had enige kneuzingen en schaafwonden. De fiets raakte rondom beschadigd, de motor had schade aan de rechterzijde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie