Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Genesys introduceert nieuwe 'packaged solutions' strategie

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Genesys introduceert nieuwe 'packaged solutions' strategie voor multimedia contact centers

Nieuwe productlijn Genesys Express versnelt implementaties dankzij modelomgeving voor routering, rapportages en metingen

Huizen/Praag, 14 mei 2001 - Tijdens de opening van G-Force, de jaarlijkse gebruikersconferentie, heeft Genesys Telecommunications Laboratories - een dochteronderneming van Alcatel - een nieuw initiatief geïntroduceerd gericht op de levering van 'packaged solutions'. In het kader van de lange termijn strategie introduceert Genesys een nieuwe lijn oplossingen onder de naam Genesys Express. De nieuwe productlijn biedt bedrijven van elke grootte vooraf geconfigureerde en geïnstalleerde 'contact center'-functionaliteit.

Het eerste product uit de Genesys Express-lijn is Express Edition - een bundeling van Genesys Framework, Internet Contact en Enterprise Routing; CC Pulse en CC Analyzer voor rapportages en metingen; en een MS SQL-database. Dit alles vertaalt zich in volledig geïntegreerde, multimediale 'contact center'-functionaliteit. Genesys Express Edition draait onder Windows NT en biedt bedrijven een realistische modelomgeving voor routering, rapportages en metingen. Daarnaast biedt de oplossing implementatietools en bewezen procedures voor een snelle implementatie.

"Bedrijven realiseren zich in toenemende mate dat multimediale contact centers een positieve uitwerking hebben op de relatie met de klant en de ontwikkeling van de omzet", aldus CEO Ad Nederlof van Genesys. "Onze nieuwe productlijn Genesys Express is het resultaat van vele jaren ervaring met contact centers, gecombineerd met bewezen oplossingen. Voor onze klanten betekent dit dat zij in slechts enkele dagen een volledig geïntegreerd, multimedia contact center operationeel kunnen hebben."

Kort implementatietraject
Gezien de vraag vanuit de markt naar geïntegreerde, eenvoudig te beheren oplossingen zijn de Genesys Express-oplossingen zo ontworpen dat in de kortst mogelijke tijd kunnen worden geïmplementeerd. Volgens een recent onderzoek van Gartner Group " ontwikkelen call centers zich steeds meer in de richting van multi channel contact centers. Oplossingen met gebundelde functionaliteit leveren een belangrijke bijdrage aan het slechten van integratie- en beheerbarrières."1

Genesys Express Edition wordt geleverd als een vooraf geconfigureerde 'template'-oplossing die in slechts enkele dagen - soms zelfs binnen enkele uren
- in gebruik kan worden genomen (op één standaardserver). De geïntegreerde 'contact center'-voorzieningen behelzen onder meer spraak, e-mail en webfunctionaliteit, samengebracht in een Universal Queue. Express Edition bevat procedures voor een stapsgewijze implementatie en bespaart tijd en geld doordat de integratie met het systeem nauwelijks inspanning vergt.

Ingebouwde Business Intelligence elimineert giswerk Genesys Express Edition biedt een modelomgeving voor contact centers met onder meer intelligente routering en segmentering van klanten en routeringsstrategieën gebaseerd op verschillende communicatiekanalen en vaardigheden van contact center-agents. De strategieën ondersteunen het besluitvormingsproces met klantgegevens, omzetkansen en bedrijfsregels. Dankzij Express Edition kunnen alle kanalen - telefoon, e-mail en Web - centraal worden beheerd.

Express Edition wordt geleverd met ingebouwde rapportage- en bewakingsfunctionaliteit die het inzicht in de 'contact center'-processen vergroot en het beheer van de performance vergemakkelijkt. De meegeleverde rapportage- en bewakingstemplates verschaffen bijvoorbeeld inzicht in klanttransacties en omzetvolume. De 'contact center'-manager kan ook totalen opvragen, zoals 'Gerealiseerde omzet' en 'Misgelopen omzet', alles uitgesplitst naar kanaal en/of soort klant.

Universal Queue door open en geïntegreerde benadering Express Edition onderscheidt zich door de 'proven technology van Genesys', de Universal Queue-benadering voor interactiebeheer. Hiermee kunnen bedrijven alle denkbare communicatiekanalen aanbieden aan haar klanten. De oplossing omvat CTI, e-mailbeheer, chat- en webfunctionaliteit en biedt daarnaast direct inzetbare 'contact center'-functionaliteit, waaronder een Web Starter-applicatie en een universele desktop voor 'contact center'-medewerkers. Genesys Express is compatibel met de aangekondigde Gplus-adapters van Genesys die integratie mogelijk maken met CRM- en andere applicaties, waaronder die van Siebel, SAP en BroadVision.

Beschikbaarheid
Genesys Express Edition is bedoeld voor bedrijven die op zoek zijn naar een 'kant-en-klare', geïntegreerde 'contact center'-oplossing met Universal Queue-routering die centraal beheerd wordt. De oplossing is ook geschikt voor grotere bedrijven en gebruikers van Genesys CTI, die een multimediale 'contact center'-oplossing willen uitproberen, en voor bedrijven die een afdelingsoplossing nodig hebben voor interactiebeheer, bijvoorbeeld een helpdesk.

De Amerikaans-Engelse versie van Express Edition is leverbaar in juni 2001. Gelokaliseerde versies volgen in het vierde kwartaal van dit jaar. Voor informatie over de beschikbaarheid van Genesys Express Edition in uw regio, neemt u contact op met de lokale Genesys-vestiging. Voor meer informatie over Genesys of Genesys Express Edition kunt u terecht op www.genesyslab.com.

Over Genesys
Genesys Telecommunications Laboratories, een onafhankelijke dochteronderneming van het in Parijs gevestigde Alcatel, behoorde tot de pioniers op het gebied van CTI (Computer Telephony Integration) en is thans de toonaangevende leverancier van infrastructuur-onafhankelijke contact centeroplossingen voor bedrijven, e-businesses en service providers.
Dankzij de mogelijkheid van interactie-integratie, ongeacht het gebruikte medium
- waaronder Web en telefoonnetwerken - staat Genesys aan de basis van consistente communicatie van bedrijven met hun klanten. Het hoofdkantoor van Genesys is gevestigd in San Francisco, en verder heeft de onderneming 43 verkoopkantoren over de hele wereld. Voor meer informatie: www.genesyslab.com

Voor meer informatie:
Genesys Telecommunications Laboratories Brodeur Worldwide Yvonne Stoel Doede Jaarsma Tel. +31 (0)35 528 9040 Tel. +31 (0)20 346 2000 E-mail: (yvonnes@genesyslab.co.uk) E-mail: (djaarsma@nl.brodeur.com)


1Bundled Call Center Suites: A Maturing Market, Gartner Research Note, 24 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie