Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zonnebloem zoekt verpleegkundigen en ziekenverzorgenden

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

ZONNEBLOEM ZOEKT VERPLEEGKUNDIGEN EN

ZIEKENVERZORGENDEN VOOR VAKANTIES IN 2001

De Nationale Vereniging de Zonnebloem is naarstig op zoek naar enthousiaste verpleegkundigen en ziekenverzorgenden, die in 2001 een week (zondagavond/maandagmorgen tot zaterdagmorgen) vrij willen maken om zieken en gehandicapten een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Vooral in de maanden juni, juli en augustus heeft de vrijwilligersorganisatie nog een flink aantal verplegenden nodig. Tussen begin maart en half november heeft de Zonnebloem voor ruim 6200 langdurig zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen een aangepaste vakantie op het programma staan. Omdat het gaat om veelal zwaar hulpbehoevende mensen zet de organisatie meer dan 6500 vrijwilligers in om een kwalitatief optimale verzorging en begeleiding te kunnen garanderen. Daaronder een groot aantal deskundigen, zoals artsen, fysiotherapeuten, diëtisten en ook ruim 1400 verplegenden en verzorgenden. Behalve gediplomeerde verpleegkundigen en ziekenverzorgenden kunnen ook leerling-verplegenden, die met het laatste deel van hun opleiding bezig zijn, als vrijwilliger aan een Zonnebloemvakantie deelnemen.

Hotelschip

De Zonnebloemvakanties worden gehouden in diverse aangepaste hotels en vakantiecentra in Nederland. Daarnaast heeft de vereniging een eigen totaal aangepast hotelschip, ´mps de Zonnebloem´, dat jaarlijks 35 reizen over de Rijn naar Duitsland en door Nederland maakt. Uiteraard neemt de Zonnebloem de verblijfkosten van de vrijwilligers (huisvesting en voeding) voor haar rekening en worden ook de reiskosten vergoed. Bovendien sluit de organisatie voor alle deelnemende vrijwilligers een goede verzekering af. Geïnteresseerden kunnen bij het Nationaal Bureau van de Zonnebloem een informatiegids met aanmeldingsformulier aanvragen: Postbus 2100, 4800 CC Breda. Telefoon: (076) 564 63 55.

Mededeling voor de redactie:

Voor meer informatie:

René Rijkers,

functionaris voorlichting,

publiciteit en middelenwerving

TEL: (076) 564 63 11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie