Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campagne voor 12.000 herintreders in de zorg

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Dit is een gezamenlijk persbericht van het ministerie van VWS en het Centrum Arbeidsverhoudingen/CAOP

CAMPAGNE VOOR 12.000 HERINTREDERS IN DE ZORG

Op 12 mei a.s. geeft staatssecretaris Margo Vliegenthart (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) in Nijmegen het startsein voor de campagne 'Hard Nodig' voor het werven van verplegenden, verzorgenden en sociaal-agogisch medewerkers. Doel is dat in drie jaar tijd 12.000 mensen gevonden worden om te komen werken in de zorgsector. Het gaat hierbij vooral om 'herintreders', namelijk personen die vroeger al in de zorg hebben gewerkt. In totaal zullen ruim 180.000 mensen thuis persoonlijk een brief in de bus krijgen. Dit gebeurt in samenwerking met pensioenfonds PGGM. Daarnaast zullen nog potentiële nieuwe medewerkers zonder specifieke ervaring in de zorgsector worden benaderd (zogeheten 'zij-instromers').

De campagne kent een regionaal karakter. Op zaterdag 12 mei a.s. begint deze in Gelderland. In de loop van 2001 en 2002 zal de campagne ook in de andere regio's in Nederland van start gaan. De campagne wordt gevoerd naast bestaande landelijke en regionale acties om voldoende personeel te laten instromen in banen en opleidingen voor de zorg.

Voor de bemiddeling van genteresseerde kandidaten is een overeenkomst gesloten met Tempo Team. In het project zal veel aandacht zijn voor de begeleiding en scholing van de nieuwe aanmelders in de zorginstellingen. Met name de opvang in de beginperiode is bepalend voor verdere integratie van de nieuwe collega's. Ook is het van belang dat zorginstellingen rekening houden met de voorwaarden waaronder kandidaten weer aan de slag willen, zoals werktijden die passen binnen de bestaande (gezins-)situatie en kleinere deeltijdbanen.

Volgens staatssecretaris Vliegenthart is het van groot belang dat deze zogenaamde 'stille reserve' van arbeidskrachten worden benaderd. "Het project Hard Nodig brengt ons weer een stap dichter bij de oplossing van de knelpunten op personeelsgebied in de zorgsector. Herintreders kunnen met hun levenservaring een belangrijke bijdrage leveren aan de zorg."

De campagne is een initiatief van de werkgevers- en werknemersorganisaties in de zorgsector en vloeit voort uit Convenant Arbeidsmarkt Zorgsector (CAZ). In het kader van dit convenant hebben sociale partners, het ministerie van VWS en Arbeidsvoorziening afspraken gemaakt over maatregelen om het personeelstekort binnen de zorg te helpen oplossen. De projectleiding is in handen van het Centrum Arbeidsverhoudingen (CAOP) ten Den Haag dat een soortgelijke campagne in het onderwijs uitvoert.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie