Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstel: Werkgevers betalen deel WW bij ontslag ouderen

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Werkgever betaalt deel WW bij ontslag oudere werknemer

Ontslaat een werkgever een werknemer van 57,5 jaar of ouder? Dan betaalt hij vanaf 11 mei 2001 een deel van de WW-uitkering. De hoogte van die werkgeversbijdrage is afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Werkgevers met meer dan vijftig werknemers betalen 30 procent. Kleinere werkgevers betalen een lager percentage. De werkgeversbijdrage zal nooit hoger zijn dan drie procent van de totale loonsom van de werkgever.

De bijdrage aan de WW is verplicht zolang de uitkering duurt. Dit kan maximaal 7,5 jaar zijn. Het risico geldt niet voor werknemers die na hun 50ste verjaardag in dienst zijn genomen. Dit om te voorkomen dat oudere werknemers door deze maatregel niet meer aan de slag komen.

Dit staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het kabinet is hiermee akkoord gegaan. De wet wordt vermoedelijk van kracht op 1 januari 2002. En is van toepassing op werknemers die na 11 mei 2001 in dienst zijn getreden. Dit om te voorkomen dat werkgevers de periode tussen 11 mei 2001 en 1 januari 2002 gebruiken om zoveel mogelijk oudere werknemers te ontslaan.

Het Landelijk instituut sociale verzekeringen, het College toezicht sociale verzekeringen en het Adviescollege toetsing administratieve lasten zullen het wetsvoorstel nog toetsen. Vervolgens gaat het voor advies naar de Raad van State. Daarna wordt het ingediend bij de Tweede Kamer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie