Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Katja schuurman op zoek naar succes in The Big Apple

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: BNN
Zoek soortgelijke berichten
BNN


Hilversum, 10 mei 2001

KATJA SCHUURMAN OP ZOEK NAAR SUCCES IN THE BIG APPLE

Maandag 14 mei van 22.15 uur tot 22.55 uur zendt BNN de tweede aflevering uit van het BNN-programma 'Katja ZKM'. In deze aflevering draait alles om succes. Wat is succes? Hoe belangrijk vinden mensen het om succesvol te zijn en wat doen ze om succes te bereiken?

Om deze vragen te beantwoorden reist Katja naar de stad waar successen gemaakt worden, New York. Daar
ontmoet zij topkok Roy Wiggers, die vrouw en kind in Nederland achterliet om in New York te proberen één van de allergrootste te worden. Openhartig vertelt hij aan Katja hoe ver hij is gegaan om het grote succes te bereiken. Ook komen verschillende New Yorkers aan het woord, die hun mening over dit onderwerp geven.

Daarnaast doet Katja in deze aflevering een poging in contact te komen met Mr. Succes himself: Ricky Martin. Katja probeert alles om met de latino-zanger te spreken en hem een aantal vragen voor te leggen. In een Brabantse Abdij spreekt Katja met Bernolf Kramer, een jongen die op zijn 23ste besloot de studieboeken te verruilen voor de Bijbel. Hij vertelt over verliefd worden, terwijl je in een klooster woont en geeft een eigenzinnige kijk op succes.

In Katja ZKM (klein gebrek geen bezwaar) gaat de 26-jarige presentatrice de straat op met een camera en een flinke dosis nieuwsgierigheid. Vanuit het uitgangspunt dat mensen om verschillende redenen (on)aantrekkelijk zijn voor hun medemens, zoekt Katja via contactadvertenties, maar ook op straat, op school, in de politiek of in de sportschool contact met interessante mensen die antwoord geven op de vraag: wie ben ik en waar sta ik voor? En vooral: wat moet jij met mij? Iedere week staat er een thema/eigenschap centraal, zoals sociaal, sterk, succesvol, huiselijk, tolerant, humor, gelovig en aantrekkelijk. Hoe belangrijk zijn die eigenschappen eigenlijk?

Hilversum, 10 mei 2001

FINALS VOORLOPIG VOOR HET LAATST BIJ BNN

Zondag 13 mei zendt BNN om 17.25 uur de voorlopig laatste aflevering uit van de populaire Nederlandse drama-serie Finals. 20 Weken lang hebben de kijkers kunnen meeleven met de ex-examenkandidaten via de televisie en via de drukbezochte internetsite www.finals.nl.

In deze laatste aflevering kan Merijn haar geheim niet langer voor zich houden, ook al is het de dag van haar huwelijk. Ze vertelt het aan haar vriendinnen Hester en Tanja, die zich lam schrikken. Tijdens het huwelijk probeert Merijn zich zo goed mogelijk te houden ten opzichte van haar aanstaande man Camille. Maar achter haar rug om wordt het geheim doorverteld van de ene klasgenoot naar de andere. Oud-klasgenoot Patrick stoort de plechtigheid als zijn telefoon tot twee keer toe afgaat. Voor zijn vriendin Jamie is dat echt de druppel en ze maakt de relatie uit. Tijdens het bruiloftsfeest wordt het Camille ook duidelijk wat er aan de hand is. Het liefste zou hij het feest beëindigd hebben, maar familiebelangen doen hem de feestdag uitzitten...

De populaire serie komt deze zomer nog een keer terug, vanaf maandag 2 juli zijn er 6 nieuwe afleveringen te zien. In Finals Zomer vertrekken Maarten, Patrick, Iwan en Erik per trein naar het vakantiehuis van Maartens ouders in het Spaanse Sitges. Na een aantal dagen blijkt dat Hester, Jamie en Rosa de jongens achterna gereisd zijn om samen vakantie te vieren. De aanwezige camera's in de groep registreren weer alles wat er zich in Spanje afspeelt: van uitgaansleven tot vakantieliefde, van hechte vriendschap tot keiharde ruzies.

Finals zorgde in mei vorig jaar voor veel opschudding, omdat onduidelijk was of het hier om werkelijkheid of fictie ging. Bij de opnames van de serie wordt gebruik gemaakt van het zogeheten 'Onzichtbare Theater', waarbij realiteit en drama met elkaar verweven zijn. Finals is een volledig geïmproviseerde dramaserie bedacht en ontwikkeld bij ID&DTV. De belangrijkste verhaallijnen zijn auto-biografisch. Iwan, Patrick, Tanja en Maarten hebben de serie met kleine digitale camera's opgenomen. Meer informatie over de personages is te vinden op de speciale internetsite (www.finals.nl).FINALS VOORLOPIG VOOR HET LAATST BIJ BNN KATJA SCHUURMAN OP ZOEK NAAR SUCCES IN THE BIG APPLE

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie