Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie Utrecht: De kronendakopening

Datum nieuwsfeit: 14-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

14 mei 2001, 14:30 uur

Promotie: Forest filled with gaps. Effects of gap size on water and nutrient cycling in tropical rain forest. A study in Guyana.

Drs. O. van Dam, Ruimtelijke Wetenschappen 14:30 uur Promotores: prof.dr. P.A. Burrough, prof dr. P. C. de Ruiter, copromotores: dr. V.G. Jetten, dr. H. ter Steege Oscar van Dam heeft tijdens zijn onderzoek in Guyana gekeken naar de effecten van de grootte van de kronendakopening op abiotische factoren die van invloed zijn op het natuurlijke herstel van het tropisch regenwoud. Hij laat zien dat behalve de grootte ook de vorm van de openingen van belang is, evenals de oriëntatie en de aanwezigheid van niet gekapte bomen in de opening. De promovendus concludeert dat de openingen in het kronendak bij voorkeur niet groter moeten zijn dan 400m2 . Tijdens de kap moet de overige vegetatie bovendien zo min mogelijk worden beschadigd. Vernieling van de toplaag van de bodem door zware machines moet eveneens worden beperkt.

Gewijzigd:Thursday, April 26, 2001
Johan Vlasblom

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie