Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SNT en FNV sluiten eerste CAO customer contact centers

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: SNT Groep NV
Zoek soortgelijke berichten

SNT GROUP N.V.

SNT en FNV Bondgenoten sluiten eerste CAO in branche voor faci

SNT en FNV Bondgenoten sluiten eerste CAO in branche voor facilitaire customer contact centers

Zoetermeer 15 mei 2001. SNT Nederland heeft samen met haar Ondernemingsraad en FNV Bondgenoten een arbeidsvoorwaardenpakket afgesproken in de vorm van een bedrijfsCAO. Deze CAO, die geldt voor 2250 van de ruim 2800 Nederlandse SNT-medewerkers, is de eerste CAO in de branche voor facilitaire customer contact centers. De CAO heeft een looptijd van een jaar en treedt met terugwerkende kracht per 1 januari 2001 in werking. De CAO bevestigt grotendeels de reeds bestaande arbeidsvoorwaarden, aangevuld met enkele nieuwe voorwaarden ingebracht door OR en FNV.

Een markant resultaat is onder meer het terugbrengen van de 'vakbekwame' leeftijd van 23 naar 21 jaar. Bovendien is de CAO SMU gemeld, hetgeen inhoudt dat SNT haar uitzendkrachten zal verlonen volgens de bij SNT geldende arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zijn SNT, OR en FNV Bondgenoten overeengekomen om een breed pakket aan uitwisselbare arbeidsvoorwaardelijke voorzieningen op te stellen. Met zo'n cafetariasysteem geeft SNT uiting aan haar behoefte om diverse doelgroepen een passend belonings- en waarderingspakket te kunnen bieden en speelt bovendien in op de heersende trend om binnen uniforme afspraken tevens ruimte te laten voor individuele keuzes.

SNT ambieert de beste werkgever in de branche te zijn. Volgens Jac Vermeer, directielid SNT Nederland, betekent het afsluiten van deze bedrijfsCAO 'opnieuw een stap in deze richting'. Tobias Walraven, president directeur: 'Met onze CAO levert SNT een belangrijke bijdrage aan een verdere professionalisering van de branche. Behalve afspraken aangaande arbeidsvoorwaarden, hebben we met FNV Bondgenoten ook afspraken gemaakt in het belang van de ontwikkeling van de branche in het algemeen, waaronder over opleidingen'.

Over SNT SNT participeert in de ontwikkeling van CRM-concepten voor opdrachtgevers. In haar customer contact centers geeft SNT uitvoering aan deze concepten door opdrachtgevers via telefoon, E-mail, chat, co-browsing en SMS bereikbaar te maken voor hun klanten. Uit deze klantcontacten wordt met behulp van datamining technieken, managementinformatie gedestilleerd die opdrachtgevers kunnen aanwenden om hun marketingstrategie verder in te vullen en duurzame relaties met klanten op te bouwen. Over 2000 realiseerde SNT een omzet van Euro 99,4 miljoen. Met ruim 5500 medewerkers verleent SNT vanuit 26 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland jaarlijks goede service aan miljoenen consumenten. Op 20 april j.l. is SNT uitgeroepen tot IPO van het jaar 2000.

Einde bericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne de Graaf, tijdens kantooruren op telefoon: (079) 368 69 00, (06) 2395589, fax 368 51 94. U kunt ook e-mailen naar (adegraaf@snt.com). Onze adresgegevens zijn: Koraalrood 70, 2718 SC Zoetermeer, Postbus 182, 2700 AD Zoetermeer, www.snt.com

Uitnodiging voor de pers

De bestuurders van SNT en FNV Bondgenoten ondertekenen op 15 mei de CAO in de Nieuwspoort, Frits van der Poelzaal, te Den Haag. Daaraan voorafgaand geven zij een nadere toelichting op het belang van deze CAO voor zowel SNT als de branche in het algemeen. Eventuele vragen van de aanwezigen zijn wij graag bereid te beantwoorden. Het programma voor deze middag, waarbij u van harte welkom bent,ziet er als volgt uit:

Vanaf 15.00 uur Ontvangst 15.30 Spreker: Tobias Walraven, president directeur SNT Group N.V. 15.45 Spreker: Jac Vermeer, directeur SNT Nederland B.V. 16.00 Spreker: Wim de Ruyter, bestuurder, FNV Bondgenoten 16.15 Ondertekening 16.30 Beantwoording van vragen Afsluiting met borrel

SNT Groep NV

14 mei 01 18:08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie