Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.15 uur
Bromfietscontrole

MAARSSEN De politie heeft maandagmiddag 14 mei op twee locaties bromfietscontroles uitgevoerd.

Vanaf drie uur werd gecontroleerd op de Spechtenkamp / Valkenkamp. De vier gecontroleerde bromfietsen bleken allen geheel in orde te zijn. Wel werden twee automobilisten voor het niet dragen van de autogordel bekeurd.

Vanaf ongeveer kwart voor vier werd de controle verplaatst naar de Fazantenkamp. Daar werden zes bromfietsen uitgebreid nagekeken. Eén van de bestuurders trachtte zich aan de controle te onttrekken door er op de bromfiets vandoor te gaan. Deze jongeman, 17 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, kreeg even later thuis bezoek van de politie. Hij werd bekeurd voor het negeren van het stopteken en voor het niet dragen van een helm. De vijf andere bromfietsen bleken in orde te zijn.

Bromfiets en fiets botsen

MIJDRECHT Op maandag 14 mei heeft een aanrijding tussen een bromfiets en een fiets plaatsgevonden.

Rond vier uur in de middag reed een 57-jarige bromfietser uit Aalsmeer over het fietspad dat parallel loopt aan de Provincialeweg N201, komende uit de richting van Uithoorn en gaande in de richting van Mijdrecht. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 14-jarige fietsster uit Mijdrecht. Doordat de bromfietser niet genoeg rechts hield, raakte hij met zijn stuur het stuur van de fiets van het meisje. Beiden kwamen daardoor ten val. De fietsster had de bromfietser niet zien naderen doordat een andere fietser, na haar te hebben ingehaald, vlak voor haar fietste.

De bromfietser kwam hard met zijn helm op straat terecht. Hij klaagde over pijn in zijn hoofd en linkerschouder. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis in Amstelveen vervoerd.Het meisje had pijn aan haar rechterhand, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Auto te water, ambulance bekogeld

BREUKELEN Op maandag 14 mei is een automobilist met zijn auto van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen.

Rond vier uur in de middag reed een 83-jarige automobilist uit Amsterdam over de Straatweg, komende uit de richting van Maarssen en gaande in de richting van Breukelen. Vermoedelijk doordat de man achter het stuur in slaap viel, reed hij in een bocht rechtdoor, raakte van de weg, raakte twee bomen en vervolgens een lichtmast, waarna het voertuig kantelde en met zijn achterzijde in de sloot tot stilstand kwam.

De bestuurder werd door getuigen uit zijn auto geholpen. Hij had een wond aan zijn linkerhand en linkerelleboog. Ter controle is de man per ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd.

De ambulance die met zwaailicht en sirene onderweg was naar dit ongeval moest ten gevolge van het drukke verkeer op de Stationsweg in Breukelen gebruik maken van het weggedeelte bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. Daarbij werd vanuit de auto die op die rijbaan stilstond een voorwerp naar de ambulance gegooid. Hierdoor barstte de voorruit van de ambulance. Gezien de melding van het ongeval is de ambulance niet gestopt maar doorgereden.

De auto van waaruit gegooid werd was wit van kleur en vermoedelijk een ouder type Nissan Sunny. De auto zag er smerig uit. Er zaten twee personen in de auto en de passagier gooide het voorwerp. De man had een licht getinte huidskleur. De politie roept getuigen van dit voorval op zich te melden bij district Rijn & Venen, tel. 0900-8844.

Doe nuchter ... rij alcoholvrij

District Rijn & Venen Op maandag 14 mei heeft de politie in het kader van de actie `Doe nuchter ... rij alcoholvrij` een alcoholcontrole gehouden.

De controle werd niet op een vaste locatie gehouden, maar werd rijdend in het hele district uitgevoerd. In totaal moesten 19 bestuurders een blaastest afleggen. Zij bliezen allen een `P` (Pass), hetgeen betekende dat geen van hen (teveel) had gedronken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie