Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wellance bundelt krachten met EDS Nederland

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wellance bundelt krachten met EDS Nederland
EDS biedt cliënten PKI-oplossing Regedoc

Amsterdam, 15 mei 2001 - Wellance, leverancier van oplossingen voor veilige digitale informatie-uitwisseling via Internet, en IT-serviceprovider EDS gaan gezamenlijk de Wellance's Regedoc service aanbieden aan reeds bestaande en potentiële klanten van EDS in Nederland.

Regedoc is een geavanceerde Public Key Infrastructure (PKI) toepassing, waarmee bedrijven en organisaties volop kunnen profiteren van de snelheid en de veelzijdigheid van online informatie-uitwisseling. Hierbij hoeven zij zich geen zorgen te maken over de veiligheid en betrouwbaarheid van gevoelige gegevens.

Regedoc wordt geleverd als een beheerde service voor informatie-uitwisseling. De service wordt gehost op toepassingsgerichte, veilige en volledig redundante servers die door EDS ondersteund worden. De service biedt absolute waterdichtheid, traceert de transmissie en levert een ontvangstbewijs waarbij de gegevensintegriteit gegarandeerd is. In het gehele traject worden de tijden gemarkeerd en indien nodig zorgt Regedoc voor een tijdige en effectieve conflictoplossing.

Volgens Geert Kampschoër, CEO van Wellance, is Internet snel uitgegroeid tot het grootste platform voor de uitwisseling van gevoelige bedrijfsinformatie. "Deze informatie varieert enorm qua inhoud, maar de eisen op het gebied van vertrouwelijkheid, integriteit, controleerbaarheid, management en veiligheid zijn hetzelfde. Public Key Infrastructure (PKI) wordt nu beschouwd als een standaard voor het beschermen van gegevens die worden overgedragen via IP, en de Regedoc-oplossing is daarom stevig gefundeerd op PKI-technologie. Deze samenwerking zal EDS-gebruikers in staat stellen om het rendement van hun investering in PKI te optimaliseren met een toepassing die de ontvanger niet alleen directe toegang tot informatie geeft, maar ook vertrouwen in de integriteit ervan."

Richard Oosterom, Managing Director EDS Nederland wijst op de groeiende marktvraag voor professionele oplossingen voor de beveiliging van gegevens en transacties binnen business-to-business-omgevingen. "De Regedoc-service voorziet in deze behoefte door middel van een uitstekend platform voor informatie-uitwisseling. Hierdoor kan de identiteit van zowel de zender als de ontvanger online geverifieerd worden en is het verzenden en ontvangen waterdicht. Bedrijven en organisaties kunnen dus hun gebruik van Internet uitbreiden door snel en betrouwbaar management van de communicatie en de transacties in een volledig beheerde en voortdurend gecontroleerde omgeving."
Alhoewel de scope van de overeenkomst op dit moment alleen Nederland omvat, is de Regedoc-service wereldwijd verkrijgbaar via EDS en direct toepasbaar.

Over Wellance
Wellance is een internationaal bedrijf dat in 1995 werd opgericht. Het is gevestigd in Nederland en beschikt over het ISO9001-certificaat. Als gevolg van aanzienlijke investeringen van 3i en p3 Technology Partners BV kwam het globale expansieprogramma van het bedrijf in mei 2000 in een stroomversnelling, toen het een Europees marketinghoofdkantoor in Groot-Brittannië oprichtte.

De standaards en processen die zijn ontwikkeld door Wellance hebben geleid tot een grondige kennis van de dynamiek van de op e-business en e-community gebaseerde transacties en communicatie. Bovendien zijn de standaards en de processen uitgeroepen tot 'industry best practice' door PricewaterhouseCoopers. www.wellance.com.

Over EDS
EDS is wereldwijd al meer dan 37 jaar een toonaangevend IT-dienstverlener. Het bedrijf is actief op het gebied van management consultancy, electronic commerce, business process management, systeembeheer en ontwikkeling. EDS stelt zich ten doel informatietechnologie voor haar klanten in te zetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen en concurrentiepostitie in de digitale economie. In 2000 realiseerde de onderneming een omzet van $19,2 miljard.

EDS is actief in 55 landen en partner voor 's werelds meest vooraanstaande bedrijven en overheden. In Nederland is EDS onder meer gevestigd in Capelle a/d IJssel, Leidschendam, Spijkenisse, Maarssen, Leeuwarden en Veenendaal. Tot haar Nederlandse klanten behoren bedrijven zoals AEGON, de Nederlandse Spoorwegen, DSM, Rijkswaterstaat en NUON.

Voor meer informatie kunt u EDS bezoeken op internet: www.eds.com of op www.eds.nl.

Wellance
Rachel Dealey, Marketing Communications Manager
Tel: +44 1628 772913
E-mail: (rachel.dealey@wellance.com)

A: Work in Progress
Judith Huisman
Tel: +31 (0) 20 363 11 52
E-mail: (jhuisman@workinprogress.nl)

EDS
Alex van den Hoff, PR-manager, Nederland
Tel: +31 (0) 181 502336
E-mail: (alex.hoff@eds.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie