Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdammers delen knikkers uit voor onderwijs

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht
Amsterdam, dinsdag 15 mei 2001.

AMSTERDAMMERS DELEN KNIKKERS UIT VOOR ONDERWIJS, OPENBARE ORDE EN MILIEU

Bezoekers van de D66 stand kregen op de bevrijdingsmarkt op het Museumplein de gelegenheid hun eigen begroting voor de gemeente Amsterdam samen te stellen. 210 mensen besteedden elk 10 miljoen gulden in knikkers aan de 10 begrotingshoofdstukken van de gemeente.

Aan onderwijs, openbare orde en veiligheid werd ruim zeven keer zoveel uitgegeven als er voor 2001 feitelijk op de begroting staat. Aan volksgezondheid, milieu en cultuur en recreatie werd door de bezoekers drie keer meer uitgegeven dan er voor 2001 op de gemeentebegroting voor is uitgetrokken.

Woordvoerder Hans Onno van den Berg: 'D66 voert in het kader van zijn verkiezingsprogramma 2002 2006 gesprekken met diverse maatschappelijke organisaties om te horen welke wensen er onder de Amsterdamse bevolking voor de volgende collegeperiode bestaan. Ook in de nabije toekomst zullen door D66 nog enkele van dergelijke actieve meningpeilingen worden gehouden'.

Voor de redactie:
Voor meer informatie en de uitkomsten van het knikkerspel kunt u contact opnemen met het bestuur van D66:

Hans Onno van den Berg
020 6258842 privé
020 6647211 werk

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie