Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Dinsdagochtend 15 mei 2001
10:36 dinsdag 15 mei 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

AANVULLING OP BERICHT AFGELOPEN NACHT
Zuidwolde
De bergingswerkzaamheden hebben tot ongeveer 7.00 uur vanochtend geduurd, waarbij 1 rijstrook van de A28 beschikbaar bleef voor het verkeer. De chauffeur van de combinatie is 35 jaar en komt uit Sint Jansteen. In de gekantelde aanhanger zat 4 ton vis en 2 ton ijs.

ONGEVAL LETSEL
Hoogeveen
Maandagmiddag even na 16.00 uur reed een 32-jarige man uit Schoonebeek met zijn auto over de Buizerdlaan. Bij de Korhoenlaan sloeg hij linksaf. Uit tegengestelde richting naderde een 20-jarige bromfietser uit Hoogeveen, die tegen de rechterachterzijde van de auto botste. De bromfietser en zijn duopassagiere werden gelanceerd en kwamen aan de andere kant van de auto op straat terecht. Beide zijn overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis, waar het letsel van de bestuurder mee bleek te vallen. Over het letsel van de duopassagiere, nadere gegevens ontbreken nog, is nog niets bekend. Bijkomend probleem voor de betrokkenen is dat zowel de auto als de bromfiets niet verzekerd zijn. De auto was ook niet voorzien van een geldige APK-keuring. De eigenaar deed er ter plekke afstand van. De politie maakt proces-verbaal op.

INHAALACTIE EINDIGT IN BOUWLAND
Emmen
Maandagmiddag reed een 22-jarige man uit Emmer-Compascuum met zijn auto over de Splitting, in de richting Klazienaveen-Noord. Aan het eind van de bebouwde kom van Emmen is een verkeersgeleider aangebracht met een bocht. Hier haalde genoemde bestuurder een andere automobilist in. Deze automobilist ging gewoon rechts, en de Emmer-Compascumer ging linksom. Daarbij verloor hij de controle over zijn auto, raakte de opstaande rand, en sloeg over de kop. Samen met een 16-jarige mede-inzittende kon hij zelf uit de auto kruipen, die in het bouwland was terechtgekomen. Beide zijn voor onderzoek naar het Scheperziekenhuis gebracht, waar het letsel leek mee te vallen. De auto is zwaar beschadigd.

ALCOMOBILIST
Klazienaveen
Maandagavond tegen 22.30 uur reed een 48-jarige man uit Nieuw-Amsterdam met zijn auto over de Industriestraat, terwijl hij gedronken had. Bij de ademtest blies hij 885, ruim 2 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en hij kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

INBRAAK AUTO
Hooghalen
Maandagmiddag is een auto opengebroken bij het Herinneringscentrum aan de Oosthalen. Het portierslot werd vernield, en uit de auto werd een tas gestolen. Een 72-jarige inwoonster van Haarlem deed aangifte.

CONTAINERS IN BRAND
Hoogeveen
Maandagnacht tegen 3.00 uur zijn twee containers in brand gestoken, aan de Korhoenlaan en de Koekoeklaan. Buurtbewoners ontdekten de brand en hebben de zaak zelf geblust. Er is wel de nodige schade ontstaan, doordat enkele tuinstoelen en een zwembadje naast een van de containers zijn vernield. De andere container stond tegen de woning. Door de brandende container van de gevel weg te trekken konden de buurtbewoners voorkomen dat er nog meer schade ontstond.

VISSTROPER OPGEPAKT
Peize
Bij een controle rond het Peizerdiep heeft de politie een 52-jarige man uit Roden betrapt op visstroperij. De man had een aantal lijnen uitgezet met levend aas eraan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie