Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spijkers onthult wijknaam vinexwijk in Haarlemmermeer

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlemmermeer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 15 mei 2001

WETHOUDER SPIJKERS ONTHULT WIJKNAAM NIEUWE VINEXWIJK "Stellinghof" naam nieuwe Vinex-wijk Vijfhuizen

De wijknaam en de straatnamen in Vijfhuizen zijn benoemd naar begrippen die afgeleid zijn van de "Stelling van Amsterdam", vestingwerken die in de periode 1880-1920 rond Amsterdam zijn aangelegd. Op diverse plaatsen in Haarlemmermeer zijn nog resten van de Stelling van Amsterdam te vinden, zoals de Geniedijk (die de gehele Haarlemmermeer doorkruist) en Fort Vijfhuizen. Dit Fort was onderdeel van de cirkelvormige linie van 36 forten, die Amsterdam moest beschermen tegen vijandige aanvallen.
De nieuwe woonwijk is gelegen aan de Geniedijk en vlakbij Fort Vijfhuizen. Bij het historisch verdedigingsbolwerk horen straatnamen als Affuit (onderstel van een kanon), Bastion, Citadel, Ravelijn, Schans, Waterlinie e.d. Voor de nieuwe wijk (682 woningen) zijn in totaal 29 nieuwe straatnamen gekozen. De wijk wordt gerealiseerd ten zuiden van de dorpskern van Vijfhuizen, tussen de Vijfhuizerweg/ Spieringweg en de Geniedijk. De naamgeving is onder andere tot stand gekomen door een actie van Vereniging Dorp Vijfhuizen waardoor bewoners hun ideeën en suggesties konden geven. Veel mensen vonden dat de naamgeving in relatie moet staan met de geschiedenis van het dorp. Dhr. de Lange deed het voorstel de straatnamen de linken aan de Stelling van Amsterdam.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie