Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vredesfakkel peace run in Haarlemmermeer

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlemmermeer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 15 mei 2001

VREDESFAKKEL PEACE RUN IN HAARLEMMERMEER

De Peace Run is een estafetteloop waarbij een internationale hardloperploeg vredefakkels en -boodschappen doorgeven van land tot land. De Peace Run is 1 maart '01 van start gegaan in Lissabon en eindigt op 24 oktober, na 45 landen en 24.000 kilometer, in Budapest. Dinsdag 15 mei '01 arriveert de Peace Run vanuit Gouda Haarlemmermeer. Burgemeester van Houwelingen ontvangt dan de vredesboodschap van Gouda en geeft aan de lopers zijn vredesboodschap mee voor Amsterdam.
De Peace Run is de langste en grootste estafetteloop uit de geschiedenis en brengt sinds 1987 miljoenen mensen uit verschillende culturen bijeen. De brandende fakkel is al vanaf de start in 1987, door 120 landen gegaan, over een route van 24.000 kilometer op alle 7 continenten. Vredesfilosoof Sri Chinmoy is de oprichter van de Peace Run en wil op actieve wijze de samenwerking en daarmee de vrede tussen mensen en volken bevorderen. Tussen 1 maart en 1 november 2001 verbindt de Peace Run alle landen en hoofdsteden van europa op symbolische wijze met elkaar. Het internationale Peace Run team trekt van 10 tot en met 17 mei 2001 door België en Nederland en doet op 15 mei, na Gouda, Haarlemmermeer aan. Burgemeester van Houwelingen ontvangt de hardlopers en hun vrredesboodschap uit Gouda om 15.00 uur in het Raadhuis. De lopers vertrekken na een kwartier richting Amsterdam om daar de vredesboodschap van Haarlemmermeer over te dragen.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie