Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Voetganger geschept
15-5-2001. Een 19-jarige voetgangster is gistermiddag geschept door een auto op de Zwarteweg in Aalsmeer. Het slachtoffer belandde op de motorkap. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis waar een gebroken knie werd geconstateerd. Het ongeluk vond plaats toen een 35-jarige automobilist een korte file in op de Zwarteweg wilde passeren. De man reed met matige snelheid de rij auto's voorbij. Hij reed hiervoor op de verkeerde weghelft. Het slachtoffer wilde net oversteken liep tussen de stilstaande auto's door. Ze zag de aankomende auto over het hoofd en de aanrijding was het gevolg.
Aanrijding in Amstelveen
15-5-2001. Een eenzijdige aanrijding met een vrachtwagen heeft er gisteravond voor gezorgd dat de Amstelveense Legmeerdijk een groot gedeelte van de avond was geblokkeerd voor het overige verkeer. De vrachtwagen is vermoedelijk in de slip geraakt door het natte wegdek. Hierdoor schaarde de wegkolos en blokkeerde de weg. Personeel van de traumaheli verleende de eerste medische hulp, maar naar het zich laat aanzien raakte de 28-jarige bestuurder slechts licht gewond. De man is overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij een nacht ter observatie is opgenomen.1000 keer op het blaaspijpje
15-5-2001. Tijdens een zeven uur durende alcoholcontrole zijn gisteravond in de Wibautstraat twee automobilisten aangehouden. Er moesten 1000 chauffeurs op het pijpje blazen. In twee gevallen was dus te veel gedronken. De alcoholscores kwamen uit op 0,8 en 1,1 promille. Er is proces-verbaal opgemaakt. De actie werd uitgevoerd door 17 agenten in opleiding. Ze werden begeleid door vijf agenten van de Verkeerspolitie.
Leverancier neergeschoten
15-5-2001. Bij een overval op een supermarkt aan het Kruidenhof in Diemen is vanmorgen en gewonde gevallen. Het slachtoffer is een leverancier die door één van de overvallers werd neergeschoten. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht en wordt geopereerd. Over de aard van zijn verwondingen en over de vraag hoe ernstig de verwondingen zijn, is nog geen informatie beschikbaar. De overvallers zijn voortvluchtig en hebben niets buitgemaakt. Of ze een auto of andere vervoermiddelen hadden, is niet bekend. De recherche is met een onderzoek bezig.

De overval gebeurde rond tien voor zeven. De drie gemaskerde overvallers drongen de zaak binnen via de achteringang en bedreigden de bedrijfsleider en een leverancier met een vuurwapen. De slachtoffers werden met de andere aanwezige werknemers naar het kantoor gedirigeerd. De overvallers wilden de sleutel van de kluis hebben, maar die kon niet zo gauw worden gevonden. Toen er werd aangebeld, ging een van de overvallers kijken. De slachtoffers hoorden plotseling schieten. Kort daarop strompelde de man binnen die had aangebeld. Het was een inmiddels gearriveerde nieuwe leverancier. Hij was beschoten en had uiteraard direct medische hulp nodig. De overvallers kozen het hazenpad en maakten niets buit. Na hun verdwijning werden de hulpdiensten gealarmeerd. Hotel overvallen
15-5-2001. Gistermiddag heeft een gewapende man een overval gepleegd op een hotel aan Nes. De man bedreigde het personeel bij de receptie met een vuurwapen en eiste geld. Vervolgens ging hij er met de inhoud van de kassa vandoor. Het personeel raakte niet gewond.
Ernstig in de war
15-5-2001. De politie heeft maandagochtend op de Overtoom in de buurt van de 1e Constatijn Huygensstraat een 53-jarige zwaar psychotische vrouw overmeesterd. Ze werd beoordeeld door een psychiater die ervoor zorgde dat de patiënt met een zogenaamde IBS in een psychiatrisch ziekenhuis werd opgenomen.

De problemen ontstonden toen de vrouw op een tramhalte de tas van een andere vrouw afpakte. Ze wilde de tas niet meer teruggeven, waarop een vechtpartij volgde. De politieagenten die ter plaatse verschenen, kregen geen enkel contact met de agressieve vrouw. Ze werd overmeesterd en naar een politiebureau overgebracht.Politie-elftal voetbalt
15-5-2001. Op sportpark Overamstel voetbalt morgenavond een politieteam, bestaande uit agenten uit Amsterdam-Noord, tegen een gehandicaptenelftal. Voor het gehandicaptenelftal is het een oefenwedstrijd op weg naar de Nederlandse Kampioenschappen op 2 juni in 's-Hertogenbosch.Daar worden onder meer de spelers geselecteerd die Nederland dit jaar gaan vertegenwoordigen op het EK in Polen en voor het WK 2002 in Japan. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Toeschouwers en vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie