Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proxicom definitief in handen van Dimension Data

Datum nieuwsfeit: 15-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Proxicom definitief in handen van Dimension Data

Barneveld, 15 mei 2001 - Proxicom Inc. (NASDAQ: PXCM), toonaangevend aanbieder van e-business solutions en gevestigd in Reston (Virginia), komt definitief in handen van Dimension Data Holdings plc. Beide bedrijven hebben daartoe onlangs een overeenkomst gesloten. Door de deal vist computerproducent Compaq achter het net. Proxicom had al een principe-overeenkomst met Compaq maar vond het uiteindelijke bod van de Texanen te laag. De 7,5 dollar per aandeel die Dimension Data biedt, bleek uiteindelijk voldoende voor de deal. Met de overname is een bedrag van 378 miljoen dollar gemoeid. Raul Fernandez, nu nog bestuursvoorzitter bij Proxicom, zal als gevolg van de overname toetreden tot de raad van bestuur van Dimension Data Holdings.

De overname staat voor een geheel nieuwe marktbenadering, die volgens Dimension Data en Proxicom op termijn zal worden overgenomen door andere bedrijven die actief zijn op het gebied van e-business integratie. Netwerkservices en e-business consultancy zijn niet langer los te zien van elkaar, maar vormen in toenemende mate een geheel. Dat heeft volgens beide bedrijven vooral te maken met het steeds populairder wordende one-stop-shopping principe en het feit dat klanten software-applicaties in toenemende mate zien als een stuk service bovenop netwerkdiensten.

Synergie
Gelet op de sterke wereldwijde posities van beide bedrijven, zal de samenwerking tot veel synergie en efficiencyverbetering leiden. Zo krijgt Dimension Data door de overname toegang tot veel klanten uit de 'Fortune 100' en kan men de naamsbekendheid in Europa en de VS verder vergroten. Proxicom kan op haar beurt met de samenwerking haar positie in o.a. de telecommarkt aanzienlijk verstevigen en krijgen met name de consultancy-activiteiten een flinke duw in de rug dankzij Didata's Global Services Operating Architecture (GSOA). De effecten hiervan in financiële zin zullen naar verwachting al na het volgende boekjaar merkbaar zijn.

Dimension Data Nederland
Dimension Data Nederland BV in Barneveld is één van de grootste gespecialiseerde, onafhankelijke netwerkintegratie-bedrijven in Nederland. De organisatie kenmerkt zich door haar snelheid, korte lijnen en flexibiliteit die voortvloeien uit de professionele ISO 9001 gecertificeerde bedrijfsvoering. Naast een eigen serviceorganisatie met 7x24 uur ondersteuning, eigen onderdelenvoorraad, helpdesk op expertniveau en eigen staging-faciliteiten zijn de volgende specialisatiegebieden ingevuld: netwerkmigraties, security-oplossingen, netwerkmanagement, SNA/IP- koppelingen en netwerktrainingen. Naast diepgaande en in de praktijk aangetoonde kennis en ervaring op het gebied van backbone-infrastructuren, heeft Dimension Data een uitgebreid partnership met leidende fabrikanten zoals Cisco Systems, Nortel Networks, RSA Security en HP.

Internationaal
Dimension Data Holdings plc. is toonaangevend en wereldwijd opererend leverancier van netwerkdiensten en i-Commerce oplossingen en richt zich met haar dienstverlening primair op het realiseren van een effectieve communicatie en bedrijfsvoering van organisaties die actief zijn op internet, zoals service providers o.g.v. telecommunicatie en 'new economy'-bedrijven. Dimension Data is genoteerd aan de beurs van Londen, waar het deel uitmaakt van de FTSE 100-index, en is actief in meer dan dertig landen verdeeld over zes continenten. De afgelopen drie jaar nam de omzet met 73% toe en steeg de winst per aandeel met 36%. Voor meer informatie kunt u terecht op www.didata.com.

Proxicom
Proxicom Inc. is een toonaangevend aanbieder van e-business consultancy en multi-channel solutions en mag veel internationale topbedrijven tot haar clientèle rekenen. De expertise van de circa duizend professionals die bij Proxicom werken strekt zich uit over een veelheid van branches, waaronder de auto-industrie, retail, financiële dienstverlening, media en high tech. Sinds haar oprichting in 1991 heeft Proxicom gestalte gegeven aan de e-business van gerenommeerde bedrijven als America Online, General Electric, General Motors, Merrill Lynch, Marriott International, NBC en Toyota (USA). Naast het hoofdkantoor, dat gevestigd is in het Amerikaanse Reston, heeft Proxicom vestigingen in Boston, Chicago, Houston, Londen, Los Angeles, München, New York, Parijs, Rome, San Fransisco en Sausalito. De netto activa van Proxicom hadden op 31 maart 2001 een balanswaarde van 148 miljoen dollar. Het bedrijf noteerde over 2000 een nettowinst voor belasting van 4,6 miljoen dollar. Voor meer informatie kunt u terecht op www.Proxicom.com.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie